Com a casa. res!

Melmelada de taronja

Aquesta melmelada queda una mica amargant, si us agrada que amarguegi més, feu bullir menys les pells i poseu-ne més quantitat.

Proveu-la, és molt bona !

Melmelada de taronja

 

Ingredients

1 kg de taronges (ja pelades)

700 g de sucre (si la taronja és dolça amb 600g n'hi ha prou)

1 llimona

1/2 got d’aigua ( 200 ml)

Preparació

Pelem 3-4 taronges i la llimona, procurem no agafar la part blanca (amb un pelador de patates va molt bé). Posem al foc una olla amb aigua  quan bull hi tirem les pells i deixem bullir 5 minuts, les escorrem i repetim la  mateixa operació una altra vegada, per treure l’amargor forta de la pell. Les reservem

Pelem la resta de taronges, traiem al màxim la pell blanca, les pesem (abans de tallar-les), les tallem a trossets amb la cassola a sota per aprofitar el suc que va caient, afegim el sucre, el suc de llimona, les pells tallades a juliana i l’aigua.

Coem a foc mig durant hora i mitja o dues hores aproximadament, en posem una mica en un platet per veure la textura, quan es va refredant veiem si ja és prou espesa, si ja ens agrada apaguem el foc i anem omplint els pots, que prèviament haurem escaldat, els tanquem bé i els fem bullir  (han de quedar coberts d’aigua) uns 10 minuts, vigilant que no es toquin els uns amb els altres perquè no es donin cops, podríen petar-se. Els traiem i deixem refredar.

Els guardem en un lloc fosc.

 

 

Comentarios

Hola, tinc un taronger xinès o més ben dit aquelles taronges ovalades petitones. Aquest cap de setmana li han caigut totes les fulles i he collit totes les taronges pensant de fer melmelada. Algú em podria dir còm es fa amb aquestes tarongetes petites? gràcies.

Hola amigas : ting dos taronges al meu poble al costat de Tarragona ,i fare aquesta recepta Ja dire com em queda ,donç m`encanta fer melmelades de tot

Hola Teresa, em dic Marta i també tinc un blig de cuina juntament amb dues amigues. M\'agrada molt aquest apartat de les melmelades i m\'el guardaré en favorits per poder consultar-lo cada vagada que vulgui fer una melmelada. A nosaltres tambè esns agrada molt fre melmelades i et recomano que consultis el nostre bloc ja que penso que et pot interesar. Fa dos mesos vam sortir a agafar baies de rosa gavarera per fer melmelada, si no la has tastat mai animat a fer-la t\'entusiasmarà. Tambè vam trobar aranyons i ja vam aprofitar fer per fer melmelada d\'aranyons. Ara la temporada ja ha pasat, el millor temps per trobar-ne es a la tardor. El nostre bloc es diu Dolors Marta Inge. Introdueixes aquests tres noms al google i el trobaràs de seguida.

Cristina, amb les taronges de Can Ramón impossible que no surti bona!! i més difícil que duri per tot l\'any! (amaga\'n un potet...) Salut

He fet la recepta amb taronjes d\'Arenys de Munt i m\'ha quedat boníssima. És una magnifica solució per a l\'excés de fruita quan es fa la collita, ens les haviem de menjar abans de que es fes malbé, ara en gaudirem tot lany , vaja això si dura.

Añadir un Comentario: