COCA DE LLARDONS
Ingredients:
una planxa de pasta de full
200g de llardons
Sucre
Pinyons
Un ou
Preparació:
Agafem paper vegetal, hi posem els llardons, fem com una bossa perqueè no surtin, i amb el corró anem donant cops, d’aquesta forma esmicolem els llardons, a l’obris, si veiem que algun tros encara és massa gros, l’esmicolem amb les mans. Han de quedar trossets petits.
Enfarinem la taula, posem la pasta de full (si és rodona l’estirem una mica donant-li més o menys la forma quadrada, perquè com l’hem de plegar en tres ens anirà més bé). Visualment en fem tres parts iguals:
A (2)
B
(!)
C
(3)
En el rectangle del mig (B) hi escampem la meitat dels llardons, hi per sobre tirem sucre (ben ensucrat). Dobleguem la part A per sobre la B, i repetim el farcit, la resta de llardons i ensucrem. Fem el mateix amb la part C, tapem per sobre de la A.
Ens quedarà així
B + A + C
Amb el corró l’estirem perquè ens quedin les tres capes de pasta de full unides, i anem donant-li la forma.
Si veiem que ens queda molt llarga, podem fer-ne dos, o també fer les porcions individuals,
així ja tenim un tall de coca per cadascú i no cal anar tallant, que sempre se’ns esmicola.
La pintem amb l’ou batut, posem els pinyons, i l’ensucrem (al gust).
La posem al forn, que haurem preescalfat, a 180º-200 º, uns 15-20 minuts
tot depenent del forn.
Anem controlant els forn perquè no se’ns cremi o quedi massa cuita.
Comentarios
No hay ningún comentario
Añadir un Comentario: