No podien faltar! Aquest anys m'he animat a fer-les jo, vaig anar a l classe de la Mireia Carbó, que ens va ensenyar a fer la de llardons. Molt fàcil i d'un resultat excel·lent.
La de fruites és la recepta que van explicar al programa especial de TV3 no recotdo quin pastisser. És una mica més complicada, però es pot fer perfectament a casa, de vegades els professionals ens amaguen algún truquillo..., però en aquest cas, el resultat és també excel·lent. La massa és brioix, no pa de pessic com en la majoria que es fan a casa.
Animeu-vos i proveu de fer-les, qualsevol moment és bo, encara que no sigui revetlla!
COCA DE SANT JOAN
acabada de guarnir-Fermentant alforn
un cop cuita
COCA DE SANT JOAN
PASTA MARE:
- 15g de llevar de París (la fresca de Mercadona va bé)
- 65ml de llet-
- 125g farina de força (la normal va bé)
Desfem el llevat amb la llet, afegim a poc a poc la farina, amassem bé, fem una bola , la tapem i deixem que fermenti durant 20 minuts.
PASTA DE LA COCA:
350g de farina de força (normal)
75g de sucre
40g de mantega
2g de sal
3 ous
Pinyons
Pell de llimosa o taronja ratllada
Gotes de vainilla
Posem a la màquina d’amassar tots els ingredients, amassem bé, hi afegim la massa mare i tornem a amassar bé. Traiem de la màquina i treballem bé la massa, la pressionem amb els dits, fem una bola i deixem reposar 10 minuts.
MASSAPÀ:
75g d’ametlla molta
75g de sucre
100g de pell de llimona ratllada
75ml d’aigua
En un bol posem tots els ingredients i barregem bé.
FEM LA COCA:
Agafem la massa i l’estirem amb un corró, donem la forma de la coca, piquem amb els dits i l’estirem a la llauna, la pintem amb el massapà, posem fruites al nostre gust, pinyons. La deixem reposar al forn a uns 35º, uns 20 minuts.
(ens doblarà el seu volum), passat aquest temps, l’ensucrem i posem al forn uns 20 minuts a 200º.
Comentarios
No hay ningún comentario
Añadir un Comentario: