Com a casa. res!

AMETLLES GARRAPINYADES

Així les feia la iaia d'Isona!!!!

Les aumetlles (en Isonenc) garrapinyades eren una especialitat de la meva mare, hi tenia la mà trencada. Jo vaig fent pràctiques...

 

 

Ingredients

 

-       una tassa d’ametlles crues

-       una tassa de sucre

-       una tassa d’aigua

 

En una paella de base gran  (també va bé amb cassola de ferro colat) hi posem les ametlles, el sucre i l’aigua. Coem primer a foc viu, anem remenant tota l’estona (amb cullera de fusta), en el moment que l’aigua s’ha evaporat ens queda una altra vegada el sucre i l’ametlla per separat (aquestes queden com enfarinades), no deixem de remenar. És en aquest moment quan comença a caramel·litzar el sucre i a adherir-se a l’ametlla. Abaixem una mica el foc i no parem de remenar (ja costa una mica més), les ametlles comencen a petar... és senyal que estem acabant. Si veiem que el sucre torna a desfer-se per massa escalfor, retirem un moment la paella del foc i seguim remenant, tornem a posar al foc.Haurem acabat quan tot el sucre s’hagi adherit a les ametlles.

Aboquem les ametlles sobre el marbre i les anem separant, sempre n’hi ha que s’enganxen, ho fem amb l’ajuda d’alguna espàtula i cullera.

Les deixem refredar. Les guardem en un pot que tanqui bé.

 

                                                          

Comentarios

Estan molt bones, i si tirem una miqueta d\'anis encara són millors.

esto es una mierda

que gilipollas que son i son no0bs

que gilipollas

la meva mare les feia molt peró que molt bones, pero no se la recepta, ara provare aquesta a veure si em queden forçs bè. gràcies.

Gracies per aquesta recepta. Les feia amb la tieta de Lleida quan era petita i desde que ens ha deixat no he tornat a fer... A mi m\'agraden encara mes abans de caramelitzar-se, quan estan "enfarinades". Gracies ! Palmira

Añadir un Comentario: