Com a casa. res!

MELMELADA DE FIGA (amb gingebre i canyella)

MELMELADA DE FIGA (amb gingebre i canyella)

 

Ingredients:

1 k de figues

400 g de sucre

Suc de mitja llimona

Branca de canyella (opcional)

Gingebre fresc ratllat (una culleradeta) (opcional)

Preparació:

Escaldem els pots de vidre i les tapes, i reservem. Aquesta aigua ens servirà per més tard bullir els pots.

Rentem les figues, traiem la part fosca del cul, si veiem que té la pell molt gruixuda (de part blanca) la pelem una mica (si estan madures l’acostumen a tenir fina). Les pesem i a continuació afegim el sucre, el suc de llimona, la branca de canyella i el gingebre, remenem i deixem que maceri unes dos hores ( si és més no passa res).

Coem a foc moderat durant uns 45 minuts aprox., depenent de la textura que ens agradi, més o menys densa.

Omplim els pots , tapem i els posem a l’olla amb aigua que tindrem bullint, l’aigua ha de cobrir totalment els pots, duran uns 10 minuts.

Hi ha que aquesta operació no la fa, i un cop omplerts el pots el giren boca a vall per tal de treure la mica d’aire que pugui haver-hi.

Jo sempre ho faig bullint-los, m’agrada més perquè em dona més seguretat de fer bé el buit.

Es pot guardar un any com a mínim, bé, s’acaba abans !

 

Comentarios

No hay ningún comentario

Añadir un Comentario: