Com a casa. res!

ROSCA DE POMA

9.10.2008

Feia dies que no portava res dolç pels companys de la feina. Ahir per la tarda em vaig animar a fer-los aquesta rosca de poma, que vaig veure a "el cocinero fiel". Es semblant a la típica del iogurt, amb menys sucre i muntant les clares. Els ha agradat molt, i ha estat una bona manera de començar el dia gris que ens fa avui.

 

ROSCA DE POMA  

 

Ingredients:

-         3 pomes (golden)

-         3 ous

-         1 iogurt

-         3 gots de farina (mida del iogurt)

-         1 got de sucre                 

-         ½ got d’oli                  

-         Un sobre llevat (royal)

-         Pell de llimona ratllada

-         Una culleradeta d’extracte de vainilla (opcional)   

 

Preparació:

 

Pelem i traiem el cor de les pomes, les tallem a daus. Posem una mica de mantega en un cassó, hi afegim els daus de poma, tapem i coem a foc mig uns 10’.

Separem els rovells de les clares. Amb una espàtula o barilla manual, barregem els rovells amb el iogurt, afegim el sucre, la pell de llimona, desprès el llevat i la farina, remenem bé, per últim incorporem l’oli i la vainilla i barregem. Podem abocar-hi el suc de coure les pomes, remem bé perquè quedi una massa homogènia. Reservem.

En un vol batem les clares a punt de neu, amb un pessic de sal. Hi incorporem la massa anterior, amb l’espàtula i moviments de dalt a baix, perquè no ens perdi volum. Ho aboquem en el motlle que tenim engreixat i enfarinat. Per sobre anem col·locant els daus de poma.

Forn preescalfat.

Coem durant 30’ (depenent del forn, el punxem per veure si està cuit), a 180º.

Desemmotllem en fred.

Podem empolvorar-lo per sobre amb sucre glaç.

 

Comentarios

La veritat és que els teus companys ja enyoraven tastar les teves creacions, ha valgut la pena esperar les primeres pomes de l\'Ampurdà. Ha quedat boníssima i muntant les clares queda molt esponjosa i ja no parlem de la presentació, sempre exquisita. A veure si m\'animo a fer-la

Añadir un Comentario: