Com a casa. res!

PANELLETS

Aquests panellets no porten ni patata ni moniato, per tant no enfarfeguen tant, se'n pot menjar algun que altre més... Vigileu no coure'ls massa, perquè el massapà quedaria més sec.

Acompanyats amb una bona mistel·la o moscatell, castanyes i moniatos... farem una BONA CASTANYADA !!

 

Panellets

Ingredients

-         1/2 k d’ametlla molta

-         300 sucre

-         150 d’aigua

-         2 clares d’ou (ous petits)

-         2 rovells d’ou

-         Pell d’una llimona ratllada (opcional)

-         250 g de pinyons

-         250 d’ametlla picada

-         Cireres, codonyat...

 

En una cassola posem l’aigua i el sucre i coem uns 3 minuts perquè és fongui el sucre i ens quedi un xarop, hi afegim l’ametlla molta i remenem bé fins que tinguem una massa que es desenganxa de les parets (2 minuts), traiem del foc i l’aboquem en un vol, quan aquesta massa estigui freda hi afegim les clares d’ou sense batre, amb les mans amassem bé fins que tinguem un massapà ben homogeni. Tapem amb paper film i deixem reposar 2 hores a la nevera (si és més temps no passa res)

Preparem els pinyons i l’ametlla picada en un vol, anem fent boletes amb el massapà i les arrebossem unes amb pinyons i unes altres amb ametlla, amb una meitat de cirera, amb codonyat...

Veureu que els pinyons i l’ametlla s’enganxen molt bé.

Posem paper vegetal a la safata del forn i hi anem col·locant els panellets, deixant una mica d’espai entre ells.

 

Tenim el forn preescalfat a 200º, i coem durant 10-15’ segons el forn.

 

 

Comentarios

Lástima, tienen un aspecto magnífico...pero no comprendo el catalán!!!

Añadir un Comentario: