Com a casa. res!

CODONYAT- 15.11.08 CAP DE SETMANA A ISONA

Aquests cap de setmana hem estat a Isona. He aprofitat per fer el codonyat, caminar i escalfar-nos vora el foc, que feia fred i com no menjant alguna que altra torrada...

No se perquè, però em va un codonyat daurat, d'altres vegades queda vermellós, no se quina raó hi deu haver... però està boníssim. Ara l'envasaré al buit, i en tindrem per anar menjant tot l'any.

 

CODONYAT  

 

1 kg de codonys (pes net)

800 g de sucre

suc d'una llimona

 

Preparació

 

Si els codonys tenen pelussa, els freguen per treure-la. Els rentem, partim en quatre trossos i els anem posant en una olla, els cobrim d'aigua i fem bullir uns 20 minuts. Els colem i deixem refredar. Seguidament els pelem i traiem el cor, pesem i triturem, també podem passar-los pel pasapurés. Aboquem a l'olla el puré resultant i hi afegim el sucre i el suc de llimona (proporcinal al pes).

Coem a foc lent una hora, fins que tingui una textura ben espesa. Podem posar-ne una mica en un plat, quan es fred el podem treure pres, serà senyal que està; traiem del foc i ja podrem omplir els motlles i deixar-los refredar.

 

Una altra manera és fer-los en cru. S'han de rentar i tallar en quatre, treure'n el cor, tallar-los a trossets, pesar-los  i agegir el sucre (proporcional al pes) i el suc de llimona,  i deixar-ho macerar mínim dues hores, si són més no passa res. Coem a foc baix 1h 30'. Quan fa una hora que cou el triturem amb el pimer i seguim fins a tenir la consistència com dic més amunt. També podem deixar-lo coure a foc suau tot el temps, triturar-lo i ja pssar a omplir el recipients.

Comentarios

M\'he estrenat fent aquest postre amb els codonys que em van donar els meus amics dels Omells Juanita i Lluís. Ha sortit boníssim!!

hola guapa !! doncs si que és maco aquest foquet... fins aviat!

m\'encanta la foto del foc!!!!!! la veritat és que m\'encanta casa la iaia així que el cap se setmana a Isona va donar per a molt eh!! quins menjars més bons!!!!!!!! a veure si ens veiem aviat teta!!! muaaa

Añadir un Comentario: