Com a casa. res!

FIDEUÀ- 16.11.08

 

Aquesta fideuà va ser especial. Pel matí vam anar a fer una visita als amics de Siall (poble situat al mig del bosc d'Isona, hi viuen 6 persones), un encant de poble, un dels llocs on si em perdo podeu buscar-m'hi...), havien anat a buscar bolets, ens van explicar que ara és el temps dels camagrocs. Com no podia ser d'una altra manera, doncs sempre et donen de tot el que tenen, ens els van regalar! Parlant que aquest bolet és bo tant amb rostits, pasta, arròs... la Trini em diu : i a la fideuà! total que em va endevinar el dinar, i com no, n'hi vaig posar un grapat. Va quedar una fideuà molt bona, amb un toc de tardó i un gust especial.

 

 

FIDEUÀ

 

Ingredients:

 

Fideus (núm. 1)

una sèpia fresca (amb la salsa)

gamba vermella o llagostins

Cloïsses

ceba

alls

julibert

pebrot (vermell i verd)

un bon brou de peix (de roca, cap de rap...) jo el vaig fer amb caps de congre (boníssim)

 

Fem el sofregit: primer passem les gambes, les retirem i anem sofregint les verdures, ceba, alls, pebrot, tallat ben petit. Quan ja tenim les verdures mig sofregides afegim la sèpia tallada a daus petits, anem remenant i deixem que es vagi fent el sofregit, a foc baix.

Tirem els fideus, deixem que s'enrogeixin i tirem el brou (que estigui bullint), que ens quedin els fideus coberts, afegim les cloïsses (que haurem obert en una paella, per si tenen sorra) i les gambes-Llagostins. Deixem coure 15-18 minuts.

Quan faltaven uns 10 minuts vaig afegir el grapat de camagrocs i el julivert picat.

 

 

Comentarios

Hola Mariona! ja coneixes els de Siall.quina bona gent!!! Em pensava que la vostra penya es deia fredolics... bé, tot va de bolets! què bons salut!

els de Siall, que bna gent!!!!!!!!!!!!! ostres camagrocs, com el títoll de la nostra penya boletaira!!! hahahaha en fi, fa ol tobna pinta! debia ser molt bona!!!!! llàstima que no ens vam pdor veure l\'altre dia!!!! records!!!

Añadir un Comentario: