Com a casa. res!

FESTA DE SANT SEBASTIÀ (aquest any 24 de gener)

LA POSA

 

A l'ermita de La Posa, Isona, tenim la Verge de La posa, de gran fervor per a tot Isonenc, Sant Roc i Sant Sebastià. És un  lloc de trobades durant tot l'any per la gent de la comarca: el dilluns de Pasqua, amb el dinar de germanor on podem dinar plegats un bon arròs, carn a la brasa... i més!

La festa que fem per Sant Sebastià, 20 de gener, sempre se celebra el primer dissabte següent, d'aquesta manera la gent que vivim fora podem anar-hi, i la festa compta amb més concurrència i no es perd una festa tan maca com s'hi fa.

En primer lloc se celebra la missa en honor al sant, es canten el "goixos", els de Sant Sebastià, i com no, els de la Verge de la Posa. Seguidament és beneeixen els pans (petits pans de pagès) i se'n fa el repartiment, un per a cada assistent. Després és tradició fer el dinar agrupats per famílies, agrupades des de fa molts anys, per amistat que ve de lluny. Una gran foguera al mig, i un no parar de coure carn, llonganissa, botifarra, cansalada... Per fer-ho baixar tot, fruita, i per acabar, no pot faltar la part dolça del dinar, que si un ha fet trufes, l'altre ametlles garrapinyades, pastís de poma... i tothom convida a tothom. S'acaba amb el bon cafè del termo, algun que altre licor i un bon puro pel fumadors... Al nostre "rogle", on ens agrupem Rampeires, Jeronis, Royes, Escardills... és tradició acabar cantant al voltant del foc.

Aquest any la festa ha estat molt deslluïda a causa dels forts vents, el fred i el terreny, que estava molt fangós. Nosaltres ens vam quedar, teníem el foc preparat i vam aprofitar just per dinar.

 

 PANET BENEÏT

Comentarios

No hay ningún comentario

Añadir un Comentario: