Com a casa. res!

BRIOIX AMB MELMELADA

Aquest brioix l'he vist a diferents blocs i també com el fa la Hermana Bernarda, una monja-pastissera excel·lent!, i la cuinera Narda Liepes. Aquesta en concret és del bloc cerise,el resultat va ser, tant pel seu aspecte com pel seu gust, escel·lent, tot un èxit! segur que el repetiré provant amb d'altres farcits, amb xocolata serà la propera (la meva perdició) segur que encara deu ser més bo!.

               

             

 

Ingredients

 

- 100 ML DE LLET

- 1 OU

- 50 G DE MATEGA

- 50 G DE SUCRE

- 250 G DE FARINA

- 1/2 CULLERADETA DE SAL

- 1 SOBRE DE LLEVAT SEC (jo vaig posar del de maicena, el que poso per pa)

 

Vaig posar a la panificadora tots els ingredients, seguint aquest mateix ordre.

Programa d'amassar (és un  programa llarg, ja fa la fermentació corresponent, dura 1 h 50 minuts). Quan vaig tenir la massa la vaig estirar amb el curró, i amb un motlle de forma quadrada vaig fer els quadradts en els que hi va la cullerada de melmelada o el farcit que posem, els tanques fent una bol i els vas collocant al motlle que tenim engreixat i enfarinat. anem cobrint tota la base deixan una mica d'espai entre les boles, per què augmenten de volum. Dixem reposar uns 30'.

Coem a 180º, forn preescalfat, uns 25 minuts, si veiem que ja estan prou daurats, posem per sobre un paper d'alumni i acabem la cocció.

Deixem refredar i desemmotllem.

Ja veureu que les porcions es poden partir sense necessitat de tallar-les.

 

Va quedar molt bo!

 

Comentarios

Gràcies Maria! Jo vaig posar farina de reposteria.

Teresa.. no has posat quina quantitat de farina fa falta i si ha de ser de força o no. El sobret de llevat quina marca és o de quans grams ?

Mercè, així que ets de les meves... la xocolata em pirra, és la meva perdició. aquest va volar! igual aquest cap de setmana provo amb xocolata!

Teresa, aquest brioix ha de ser una delícia!! I farcit.... ja no en parlem!! ;) Això sí, jo m\'apunto a la teva idea de farcir-lo amb xocolata! jejeje ;)

Añadir un Comentario: