Com a casa. res!

CÓC DE IOGURT- Pastís d'aniverssari

Avui és l'aniverssari de l'Elisenda, companya de feina, què sempre està a punt per a donar-te un cop mà. I què menys podíem fer que sorprendre-la avui i fer-la bufar! 

No ens ha dit quants... si s'ho guardava per a la intimitat..., el pastís discret..., no ho ha estat pas! ha estat el delator!

 

 

CÓC DE IOGURT

 

Ingredients

 

- 1 iogurt

- 3 got de farina

- 2 gots de sucre

- 1/2 got d'oli

- 1/2 got de llet

- 3 ous

- un sobre de llevat en pols (Royal)

- pell de llimona ratllada

 

Cobertura de xocolata

 

150 g de xocolata 70 %

150 g de nata per muntar

75 g de mantega

 

 

Preparació

 

En un bol posem tots els ingredients, la farina tamisada, i amb la barilla manual o espàtula barregem bé. Engreixem amb mantega tot el motlle enfarinem i traiem l'excés de la farima, aboquem la massa i enfornem, amb forn preescalfat, a 180º uns 45'. El punxem i si traiem el punxó sec es que ja està cuit.

 

Per a la cobertura:

 

En un vol escalfem la nata, que bulli, l'aboquem a la xocolata, que tindrem en un altre bol, talladeta junt amb la mantega també feta a daus, amb una espàtula remenem bé fins a tenir una crema ben homogènia.

 

Jo, aquest el vaig fer en un motlle rectangular per què havia de treure'n els dos tresos, i vaig guarnir-los una mica, per sobre amb melmelada de taronja, l'últim pot!, i per damunt de la melmelada, la cobertura de xocolata, res, vestit per a l'ocasió!

Els retalls estàven boníssims, per esmorzar o berenar volaran, no tirem res!

 

Estava molt bo i l'Eli va estar molt contenta!

 

Comentarios

Hola Teresa sóc la carmen d\'isona, m\'agrada molt les teves receptes,ja n\'hi ha algunes que me les he copiat, com per exemple les llaminadures, han sigut tot un èxit!!!! Ja continuaré mirant les receptes! Fins aviat

Hola Mercè! doncs ja veus que la recepta és ben fàcil, la tíquica de iogurt, i els tresos vaig fer una plantilla, sinó no haguessin quedat tant bé. Un cop està el cóc fred es talla sense problemes. Em va fallar la xocolata, que ha de ser de 70% cacau i jo la tenia de 85, va quedar més pastosa... però, bé, es va poder slvar la situació... Jo tinc unes quantes exquisites teves en espera per fer-les! ja et diré. una abraçada!

Teresa!!!! Però quina passada!!! Com ho has fet per fer aquests tresos tan ben retallats?!! L\'Elisenda devia estar ben contenta amb un pastís tan impressionant com aquest!! Felicitats perquè t\'ha quedat espectacular!!! :) Petons!

Añadir un Comentario: