Com a casa. res!

LLOBARRO A LA SAL

Llobarro salvatge d'un quilo i mig!

El dissabte vaig anar al mercat, al de Sta. Caterina (ja fa uns 20 anys quwe hi compro!) i el peixater, el Ramon, tenia un llobarro preciós, que d'alguna manera em cridava... m'entre esperava el meu torn. Quan em va tocar, sense pensar-m'ho gaire li vaig demanar aquella preciositat. En Ramon em va dir és un llobarro salvatge! notareu la diferència. Me'l va preparar per fer-lo al forn, a la sal. Estava boníssim! i quina raó tenia el peixater, quina diferència de gust!, i també de preu... però un dia és un dia. Era un dia especial, l'Anna va fer 17 anys!!!

http://comacasa-res.blogspot.es/img/llobarro1.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/llobarro2.jpg 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/llobarro3.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/llobarro4.jpg 

                            http://comacasa-res.blogspot.es/img/llobarro5.jpg 

 

LLOBARRO SALVATGE (A LA SAL)

 

- un llobarro

- sal gruixuda (especial per a forn), jo en vaig necessitat 1'5 kg

- llimona

- herbes (julibert, romaní, fonoll,... les que tinguem i ens agradin)

 

Cobrim la safata del forn amb paper d'alumini, que sobri pel voltant (d'aquesta manera no se'ns enganxarà i ens quedarà la safata neta). damunt aboquem sal, un bon gruix, col·loquem el llobarro, a l'interior del peix hi posem la llimona, i les herbes, cobrim amb la resta de la sal, apretant bé i anant fen la forma del llobarro, humitegem la sal una mica. enfornem a uns 200º, forn preescalfat. El temp de coció dependrà de la mida del peix, es calcula 10 minuts per a cada 500g de peix.

Jo el vaig tenir uns 35', el vaig deixar reposar uns 10 més, sense obrir-lo, així acaba de coure's.

Amb la mà de morter donem uns cops per trencar la sal i l'anem traien vigilanti senvint el peix.

Podem fer qualsevol tipus de peix, i també de carn, seguint el mateix procediment.

 

 

 

Comentarios

Acabo de fer 3 llobarros de 850g. Cadascun. Tots 3 al forn en la mateixa plata, 200 graus, 38 min. 3.5kg. de sal grossa, seguint la vostra preparacio i ha estat tot un exit! Gracies!

La vostra experiència m\'ha resultat molt útil, m\'ha sortit un llobarro boníssim! També m\'agrada la foto que teniu a l\'encapçalament del bloc, transmet una sensació qualitat i bon gust. Gràcies Araceli

Mercè, ets un encant! t\'haurem de donar algun premi a la fidelitat, no falles, els teus comentaris animen a fer més coses, de veritat1 Moltes gràcies!

Teresa, quina enveja poder menjar aquest llobarro ben fresquet!! I a més, a la sal!! Quina delícia!!

Añadir un Comentario: