Com a casa. res!

SARDINES ESCABETXADES

http://comacasa-res.blogspot.es/img/sardinaescabetx.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/sardinaescabetx2.jpg 

A l’estiu, entre juliol i agost, és la millor època de la sardina, és quan la trobarem  més grassa i més gustosa. Com a dada curiosa, he trobat que ponen fins a 700.000 ous !!! i que l’època de reproducció va de novembre a juny.

L’escabetx és una bona manera de conservar els aliments, i a l’estiu tenir-ne de preparat ens treu de qualsevol imprevist,  amb una bona llesca de pa amb tomata i unes sardines escabetxades tenim un bon sopar!

Quan en compreu, fixeu-vos o pregunteu d'on venen, m'he trobat alguna vegada que són de carn més tova i no tant gustoses, per no dir gens. No hi ha com les de les nostres costes! Aquestes en concret em va di la peixatera que eren de la part de Vilanova.

 

SARDINES ESCABETXADES

 

-         1 kg de sardines

-         Una cabeça d’alls

-         2 fulles de llorer

-         Herbes aromàtiques:  branca de farigola, branca de romaní, un parell de claus d’olor...

-         Oli

-         Pebre vermell (dolç)

-         1/2 got de vinagre (blanc)

 

 

Netegem les sardines, salem  i deixem escórrer.

En una paella posem oli abundant i les anem fregint  prèviament enfarinades (les espolsem per treure l’excés de farina). A mesura que les anem traient de la paella les anem col·locant en un recipient i amb l’ajuda d’un colador  hi tirem pebre vermell pel damunt. Anem fent capes de sardina fins que les tinguem totes fregides.

A l’oli de fregir, si no està molt cremat i brut de farina, si és així el colem,  hi posem la cabeça d’alls  desgranada o partida per la meitat, per què s’enrosseixin una mica, a continuació afegim les herbes aromàtiques, tot a foc baix. Apartem del foc i vigilant per què no ens esquitxi hi tirem el vinagre, ho tornem al foc per què s’evapori l’alcohol i seguidament ho aboquem per sobre les sardines, en calent.. Deixem refredar i guardem tapades a la nevera.

 

També es pot fer l’escabetx cuit, es a dir, quan tenim les sardines mig fregides, les empolvorem amb el pebre vermell i les reservem, fem la salsa de l’escabetx de la mateixa manera que abans, i quan ja s’ha evaporat l’alcohol del vinagre hi afegim les sardines i les deixem  coure durant uns 5-10 minuts. Deixem refredar i guardem tapades a la nevera.

 

Bon profit !!

 

 

 

 

 

 

Comentarios

No hay ningún comentario

Añadir un Comentario: