Com a casa. res!

CABELL D'ÀNGEL

http://comacasa-res.blogspot.es/img/CABELLDANGEL7.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/CABELLDANGELPOTS.JPG 

 

La Mercè, de cal Rampeira d'Isona, i amiga, amiga, de la meva mare, em va donar ja fa uns dies dues carbasses per què fes cabell d'àngel, i em va explicar com l'havia de fer, doncs no ho havia provat mai, pensava que era complicat i difícil de fer, però la veritat és que no costa gens, només vol paciència i , això si, ganes de posar-te a la cuina!

Aprofitant que vaig pujar a Isona aquest cap de setmana, i que allà hi ha una bona cuina i que les carbasses esperaven...  em vaig posar de mans amb les carbasses i aquí teniu el cabell d'àngel, ara l'hem de provar, així que aviat caurà alguna coca de cabell d'àngel !

http://comacasa-res.blogspot.es/img/CARBASSES.JPG 

 

CABELL D'ÀNGEL

 

Ingredients

 

- carbassa (especial per a cabell d'àngel)

- sucre

- suc llimona

- canonet de canyella

 

Preparació

 

Rentem les carbasses, les partim i en fem trossos, que posarem  en una olla amb aigua, que els cobreixi, i deixem que bulli durant una hora aproximadament, fins que es vegi que està cuita.

La traiem del foc i deixem que s'escorri bé, reservem un got de l'aigua de bullir.

Quan ja s'ha refredat, més que res per no cremar-nos..., amb l'ajuda d'una forquilla anem traient les llavors i una mica els serrells que les aguanten, no costa, i amb la mateixa forquilla traurem la polpa, que surt fàcilment.

Pesem la polpa i la posem en una cassola, si és de fang millor, hi afegim el suc de mitja llimona, el canonet de canyella i la meitat del pes de carbassa, de sucre. Jo tenia 1 kg de polpa de carbassa, així que hi vaig posar 1/2 kg de sucre. Si veieu que està molt sec, podeu tirar-hi una mica d'aigua, de la que hem reservat de bullir la carbassa. Deixem coure durant una hora aproximadament, a foc baix, remenant de tant en tant i amb l'ajuda d'una espàtula i una forquilla anem desfent, despentinant, el cabell d'àngel.

Depenent de si el volem amb un color més daurat o més blanc, el deixarem coure més o menys temps. Jo a casa, quan el feia la meva mare, sempre l'havia vist d'aquest color més claret.

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/CARBASSESBULLINT.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/CABELLDANGEL1.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/CABELLDANGEL2.JPG

http://comacasa-res.blogspot.es/img/CABELLDANGEL4.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/CABELLDANGEL5.JPG 

Animeu-vos !

Comentarios

Cap problema. Ja els he intercanviarem. Gràcies per les teves receptes , a casa vostra tampoc s\'hi menja gens malament

Hola Xisca! doncs també ha de quedar bé, coent la carbassa al forn, igual queda més gustosa, s\'haurà de provar. m\'alegro que t\'agradés la de formatge! haurem d\'intercanviar receptes, a les illes teniu bones menges!!! petons!

Hola Teresa, Vaig fer la de formatge i boníssima. A mi m\'agrada molt la de cabell d\'àngel . A Mallorca feim uns dolços típics per Pasqüa que els hi deim robiols i un dels farciments és aquest. Als pobles , sobretot, es segueix fent casolana , es fa igual que tu encara que enlloc de bullir-la es posa dins el forn sencera i després es buida i es lleven les llavors. És una altra manera.

Cuina vermella, no se si viviu a Barcelona, però tinc dues carbasses, esperant ser cabell d\'àngel, si voleu...us en passo una per què proveu, ja ho sabeu! Salutacions! Mercè, ja et diré com ha sortit. Petó!

Em xifla el cabell d\'àngel, ara només falta trobar la carbassa.

Teresa, la meva mare la fa molt semblant! I pels que els hi agrada el cabell d\'àngel queda boníssima!! Així que no dubto que la teva també ho és! ;) Petons!

Añadir un Comentario: