Com a casa. res!

FORMATGE TENDRE

http://comacasa-res.blogspot.es/img/FORMATGE10.JPG 

 

FORMATGE (I)

 

L'altre dia a Mercadona promocionaven la seva llet fresca, et regalaven un cartró

de 1/2 l. total que em vaig trobar que a més a més de la fresca que compro tenia la de regal. Ahir per la tarda vaig pensar què podia fer-ne, i com aquell que no vol la vaig posar a bullir, quan va arrencar el bull vaig afegir el suc d'una llimona, ja amb el foc apagat, per què és quallés. I així va ser, la vaig colar posant un drap fi per separar el sèrum.

Llavors vaig cargolar el drap per tal de treure'n tota la part líquida, vaig salar-lo una mica i el reservat a la nevera. Avui l'entrepà de l'esmorzar l'he fet amb aquest formatge. Us he de dir que estava molt bo, potser una mica més de sal no hi hagués anat malament, però per ser la primera vegada no ha estat gens malament. Segur que el procés per a fer formatge és un altre, sobretot per la temperatura que ha d'agafar la llet, si algú en sap li agrairé si m'ho diu, per què m'ha picat el cuquet...

Si no l'hagués escorregut tant, n'hauria obtingut un bon brossat o formatge fresc.

S'ha d'anar estudiant...

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/FORMATGE1.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/FORMATGE2.JPG

http://comacasa-res.blogspot.es/img/FORMATGE3.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/FORMATGE4.JPG

http://comacasa-res.blogspot.es/img/FORMATGE5.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/FORMATGE6.JPG

http://comacasa-res.blogspot.es/img/FORMATGE7.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/FORMATGE8.JPG

http://comacasa-res.blogspot.es/img/FORMATGE11.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/FORMATGE13.JPG        

Comentarios

Xesca, no he rebut el teu correu, me la tornes a enviar? tgraell@gencat.cat gràcies i petó!

Em sembla una idea genial, és com fer màgia, oi?

Mercè, va quedar molt bo, però tenia una mica de gust de llimona, una sombra, es que no tinc cap guia... i ho vaig fer a ull, per un litre de llet segur que amb menys n\'hi hagués hagut prou. La veritat és que em pica el cuquet de fer formatges, però hauria d\'estudiar-ho un mica... !aniré investigant! Per cert, vaig fer mató, o brossat... va quedar força! petó! Xisca, hola ! aquest cap de setmana vaig pensar amb tu, vaig fer rabiols! bé, per nosaltres pastissets, però amb una recepta mallorquina, demà la penjo! petóns! Cuina vermella, si que és com fer màgia! fa molta il·lusió! per cert, us vaig oferir una carbassa de cabell d\'àngel, la voleu, aquest cap de setmana la portaria del poble, sinó la sacrifico (amb el bon sentit...) i en torno a fer, per què va quedar molt bo!. una abraçada!

Admirable!!!! No tinc paraules . He quedat de pedra , no estaré molt a provar-ho , no sé si m\'en sortiré però al manco ho provaré. T\'enviat un e-mail amb una recepta . Si no el rebs digueu . Una besada.

Teresa, oi que és engrescador això dels derivats làctics? Aquest formatge té moooooolt bona pinta!! Per cert, s\'hi nota el gust de la llimona? A veure si aquest cap de setmana tinc una estona i provo de fer el mató, que encara el tinc pendent! ;) Petons!

Yo también hice un queso el otro día cortando la leche con limón pero no le puse sal para utilizarlo en dulce. Maria me dice que no puede hacer comentarios en tu blog, no se donde residirá el problema.

Añadir un Comentario: