Com a casa. res!

RISOTTO DE BOLETS (CAMAGROSCS)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/RISOTTOBOLETS.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/RISOTTOBOLETS2.JPG  

 

Ja fa uns mesos vaig  assistir  a un taller sobre els risottos. L'organitzava el Club Social Caprabo. El xef  Nicola Marino ens va fer tres tipus de risottos, però ens va dir que deixéssim anar la nostra imaginació i que provéssim amb d’altres ingredients, que no tinguéssim por.

Com sempre acostumen a fer,  a la sortida del taller ens van regalar arròs, de la marca Gallo italiana, i uns pacs de risottos ja preparats, (que ja n’havia provat algun i estan molt bons).

Vaig trobar al congelador un paquetet amb camagrocs, (els que poso en algun  lloc del bloc que em van regalar amics de Siall...), quina il·lusió em va fer trobar-los!

I em vaig decidir a fer un risotto amb camagrocs! Seguin les pautes que ens va indicar el xef Nicola.

El resultat... excel·lent!

 

RISOTTO DE BOLETS (CAMAGROCS) 

 

Ingredients

 

-         400 g d’arròs (arborio o carnacoli)

-         Una ceba 

-         Brou de verdures (api, porro, pastanaga...)

-         150 g de formatge parmesà ratllat

-         Oli d’oliva/mantega

-         Bolets (250 g aprox.- és el que tenia jo, ja passats per la paella)

-         Un gotet de vi blanc (sec, bo)

 

Rentem i tallem els bolets. Els sofregim en una paella amb una mica d’oli, piquem un all i li afegim. Reservem

Sofregim la ceba tallada ben petita, ha de quedar transparent, no torrada, quan j la tenim afegim l’arròs i deixem que es sofregeixi una mica, a foc fort, a continuació tirem el vi blanc i deixem que evapori l’alcohol, tot seguit anem afegint el brou a poc a poc, i anem afegint-ne a mesura que l’arròs se’l beu. A mitja cocció afegim els bolets i acabem de coure, ha de quedar al dente.

Apaguem el foc i hi afegim la mantega o l’oli i el formatge parmesà, remenem bé, deixem reposar un moment i servim ben calent.

 Com veieu no porta nata, ens va dir el xef que res de res, que el risotto no en porta! El què farà que quedi un risotto cremós, melós, és el midó de l’arròs, per això la importància que aquest sigui de bona qualitat.

 

 http://comacasa-res.blogspot.es/img/risottoarros.jpg

Aquest és el paquet d'arrós Arborio que ens van regalar.

Com a cosa curiosa el xef ens va explicar que la marca Gallo Espanyola i la Gallo Italiana van estar embolicades en plets pel nom... i que van arribar a una acord: Gallo espanyola només fabricaria pasta, i Gallo italiana arrós. Ben curiós!

 

 

Comentarios

Tinc un paquet d´arròç especial per rissoto i ara ja sé com el prepararé...petonets!!!

Hola Mercè, a casa l\'arròs també ens agrada força i els risottos molt! peto;) Hola MaryLou!!! quina ilusió! ara provaré si puc deixar-te alguna coseta al teu! petonets Maria José, segur que et quedarà bé, tampoc costen tant i su us agraden segur que repetiràs. petons!

Ei!!! ja soc aquí!!! no podie entrar des de la feina, però a casa no he tingut cap problema. Tu encara no pots entrar al meu blog? Petonets

Jo que sóc aman de l\'arròs, fet de tota manera, els risottos m\'graden molt, i aquests són bons. Bon cap de setmana! petó;)

Teresa, jo ja he fet els altres dos i van sortir deliciosos!! I imagino que amb la pinta que té aquest, de ben segur que també ho devia ser! ;) Petons!

Añadir un Comentario: