Com a casa. res!

PASTISSETS (ROBIOLS)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/PASTISSETS2.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/PASTISSETS.JPG

Per provar el cabell d’àngel que havia fet fa uns dies, vaig fer aquests pastissets, o millor dit “robiols” per què la recepta és mallorquina, la vaig trobar al bloc “receptesaquatremans”.

No me’n van sortir gaires, i van volar!!!

El cabell d'àngel tot un èxit, boníssim! com em van tornar a oferir una carbassa, aquest cap de setmana en tornaré a fer, en surt poquet i nomès me'n queda un pot petit.

També podem farcir-los de melmelada, brossat...

 

Dedicada a l'amiga mallorquina Xisca!

 

 

PASTISSETS DE CABELL D’ÀNGEL

 

Ingredients:

 

100 g de sucre glaç

200 g de saïm (jo vaig posar mantega)

2 vermells d’ou (rovells)

100 g d’oli

100 g d’aigua

750 g de farina

 

(jo vaig fer la meitat d’aquestes quantitats, en van sortir 8, grandets, i em va sobrar pasta)

 

Preparació

 

En un bol gran posem el sucre i el saïm (o mantega) que haurem tret de la nevera una estoneta abans, els rovells d’ou, l’oli i l’aigua. Barregem bé, primer amb una cullera i desprès ajudem amb la mà. Afegim la farina i amassem fins aconseguir una massa homogènia, que deixem reposar una estona, jo mitja horeta.

Enfarinem el marbre, anem agafant boletes (jo de la mida una mica més gran que un rovell d’ou) i aplanem amb el corró, al mig posem el cabell d’àngel i tanquem el pastisset, amb una forquilla aixafem la vora per  acabar de tancar-los.

Els anem col·locant a la safata del forn, que tindrem preparada amb paper vegetal, i coem a 180 º  fins que els tenim rossets, el temps i la temperatura depèn del forn, hem d’anar mirant. Quan els traiem del forn els arrebossem amb sucre i deixem refredar en una reixeta.

http://comacasa-res.blogspot.es/img/PASTISSETS3.JPG 

 

Bon profit !!!

 

Comentarios

Teresa, quins robiols més bufons!! :) Jo, com no sóc massa amant del cabell d\'àngel, els provaria amb codony o mató! Quina delícia!! :) Petons!

Xisca, que menys que dedicarte aquest rabiols a la catalana! espero la teva recepta, eh? un besada...forta!

Moltes , moltes gràcies Teresa!!!! estic molt contenta que vos hagin agradat els robiols, això de les receptes de robiols com que cada any per pascüa tothom a Mallorca fa els robiols a casa , tothom té receptes . Ja et passaré la de ca nostra , és la recepta de robiols que ja feia la padrina, la mare de la padrina...... també es poden farcir de flan ( un poc espés) , de confitura de codony .....i altres. Bé, moltes gràcies per la dedicatòria , estic molt contenta. Una abraçada i una besada

Añadir un Comentario: