Com a casa. res!

CONFITURA DE CONCO

http://comacasa-res.blogspot.es/img/CONCOPLE.JPG 

Al bloc “ la cuina vermella” vaig veure fa uns dies “confitura de conco”, hem va cridar l’atenció el mot conco, el vaig relacionar de seguida amb home solter. Hem va fer molta gràcia tornar a sentir “conco”, de petita recordo converses de gent gran i dir: si, el conco de cal xxx, o el tiet conco, i em van explicar que conco ho deien al noi-home, o el fill, que no s’havien casat. Pobrets! Perdien fins i tot el nom!

M’he animat i he començat també la confitura, això si, en menor escala. Si surt bé i agrada ja ho repetirem. El pot de vidre més gran que vaig trobar és d’una capacitat d’uns tres litres, però crec que hi cabrà força fruita.

Trobareu l’origen de la confitura i la recepta, i moltes coses interessants  a http://lacuinavermella.blogspot.com

 

 Confitura de conco

(quantitats que he fet jo)

 

Ingredients,

1 pot gran de vidre d’uns 3 l

1 litre de vodka de qualitat (el que vaig trobar jo era Smirnoff)

la millor fruita de temporada

sucre (la mateixa quantitat que posem, cada vegada, de fruita)

 

Preparació,

Vaig abocar el vodka  al pot de vidre i la primera fruita que vaig posar van ser maduixes i cireres, de la Juana, pagesa de Sant Climent de Ll, amb parada al Mercat de Sta. Caterina, i la mateixa quantitat de sucre.

Desprès hi he posat nespres, pelats i tallats i albercocs, sense pinyol, i la mateixa quantitat de sucre.

Com diu la recepta original, no s’ha de remenar mai, i guardar en un lloc fosc i fresc.

Ara només queda anar posant noves fruites per acabar d’omplir el pot, esperar  i provar el resultat!

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/CONCOMADUIXES.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/CONCOCIRERES.JPG

http://comacasa-res.blogspot.es/img/conconespres.jpg

 

 

Comentarios

Gràcies a vosaltres! segur que sortirà bona!! Petons i bon cap de setmana!

Hola estimada, quina alegria que t\'hagis animat a fer el conco. A veure si n\'estem ben contentes aquest nadal amb la fruita emborratxada. Molts petons i gràcies.

BON DIA I VISCA EL BARÇA!!! petons !

Doncs ja direu què tal surt!! El mot conco, jo també el trobo curiós!

Hola Teresa, Jo també em vaig proposar començar-la però encara no ho he fet. A Mallorca , tots els "tios" , és a dir els germans de ton pare o de ta mare estiguin casats o no es diuen conco. Encara que, cada vegada en queden menys , quasi bé tothom ja diu Tio. Salutacions

Añadir un Comentario: