Com a casa. res!

MELMELADA D'ALBERCOC, AMB TARONJA I VAINILLA

http://comacasa-res.blogspot.es/img/ALBERCOC5.JPG 

MELMELADA D’ALBERCOC

 

Ingredients:

 

-         1 kg d’albercocs

-         650 g de sucre

-         250 d’aigua

-         Pell de taronja (jo vaig posar-la ratllada)

-         Vainilla en pols

-         Polsim de canyella

 

Preparació

 

En una cassola posem l’aigua i el sucre, fem un almívar clar, només per que es desfaci el sucre. Hi afegim els albercocs, nets i sense pinyol, la vainilla en pols i el polsim de canyella i deixem bullir a foc fluix, remenant de tant en tant durant una hora. Per veure si ja tenim la textura que ens agrada, més o menys espessa, en posem una mica en un  platet, quan es freda, tombem una mica el plat, la melmelada rellisca però no torna enrere, al lloc.

Mentre es va coent la melmelada, en una altra olla bullim durant uns 10-15 minuts els pots i les tapes, els reservem boca avall sobre un drap.

Quan ja tenim la melmelada omplim els pots, els tapem bé i deixem que es refredin boca avall. Guardem el lloc fresc i fosc.

 

Jo hi vaig posar aquestes quantitats, però crec que amb 200 d’aigua i 600 g (fins i tot 500 g) de sucre n’hi ha suficient.

Ens va dir el David Lienas que a menys sucre, menys temps se’ns guardarà la melmelada. A nosaltres com que no ens agrada molt dolça, la proporció que faig, amb la majoria de les melmeldas, és la meitat del pes net que tinc de fruita, de sucre.

La faig per tot l'any, es a dir, m'aguanta molt bé d'un any per l'altre.

http://comacasa-res.blogspot.es/img/ALBERCOC1.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/ALBERCOC2.JPG

http://comacasa-res.blogspot.es/img/ALBERCOC3.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/ALBERCOC4.JPG

Comentarios

Hola, jo faig mermelada de maduixa i una vegada que la tinc amb la consistència que ami m\'agrada baixo el foc i amb un cullerot vaig omplint els pots, un per un , els tapo de seguida amb un drap, tot seguit als giro de cap a baix, els poso sota un drap i els deixo fins que siguin frets. Al dia següent hi poso les etiquetes per guardar-los. Els guardo fins a dos anys. Va força bé.

HOLA, VOLDRIA SABER SI LA MELMELADA HA D\'ESTAR FREDA PER PODER OMPLIR ELS POTS. I SI ES PODEN OMPLIR AMB CALENT, LLAVORS PER TAPAR ELS POTS TAMBÉ HA D\'ESTAR FREDA? O NO CAL MIRAR-HO AIXÒ? GRÀCIES

Mercè e, entre uns i altres sempre tenim feina pels cap de setmana.. que et surti molt bona! (si no t\'agrada molt dolça, posa-hi una mica menys de sucre) Mireia, els albercocs són amb pell, ben nets i sense pinyol, i els pots els bulls destapats, però ha de bullir tot. Prova-ho que no es gens complicat! Petons

Caram que bona ha de ser!! Els albercocs els poses amb pell o sense? Mai he fet melmelada, i tinc un dubte quan es bullen els pots amb les tapadores es fa tapats o tot suelto. Aquest cap de setmana ho vull provar. Gràcies

Teresa! jejeje Quina passada! Ja has penjat la melmelada d\'albercocs!! :) Aquesta me l\'apunto per fer-la aquest cap de setmana vinent. M\'agrada molt la melmelada d\'albercocs i ara que estan al seu punt s\'ha d\'aprofitar! ;) Petons!

Hola Mercedes!, animate i date el gusto de esta mermelada, a mi tambien es una de las frutas que más me gusta, y en invierno con unas tostaditas... besos!

Me encanta la mermelada de albaricoques...

Añadir un Comentario: