Com a casa. res!

MELMELADA DE PRÈSSEC

En vista que el mal temps d'aquest últims dies per les terres de lleida , pedregades que han deixat pel terra la fruita d'aquesta temporada, i el fruiters maltrets, que en alguns llocs hauran de plantar de nou,  vaig fer una mica de melmelada de prèssec (de Sant Climent de Llobregat), encara que espero que la setmana vinent que vaig a Isona podré fer-ne amb algún prèssec que hagi quedat a les terres de Lleida, que són més bons!

 

MELMELADA DE PRÈSSEC

 

Ingredients

 

- 1 kg de prèssecs

- 1/2 kg de sucre

- suc d'una llimona

 

Pelem els prèssecs, els tallem a trossos petits, els pesem i aboquem en una cassola (de fang o ferro colat) amb el sucre, (la meitat del pes del prèssec), i el suc de llimona. Deixem macerar, el temps, el que tinguem, jo aquesta vegada va estar unes dues hores, ja veureu a la foto de més a baix, el suc que deixa anar. Coem a foc mig durant una hora i quart, fins que tinguem la textura de melmelada que ens agradi. Jo quan fa uns 3/4 d'hora que bull, ja es veu que el prèssec està transparent, el trituro una mica, sinó queda molt sencer. Quan tinguem la textura de melmelada que ens agrada, traiem del foc i anem omplint els pots, que ja haurem fet bullir prèviament, Tapem i tornem a fer bullir uns deu minuts coberts d'aigua, per treure'n l'aire; jo sempre ho faig d'aquesta manera. però també es pot estalviar aquest pas i col·loquem els pots ben tapats boca aball, deixant que es refredin.

http://comacasa-res.blogspot.es/img/PRESSEC1.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/PRESSEC4.JPG 

Comentarios

No se si manteniu aqet blog pero lhe trobat al buscar com fer melmelada de pressec. Ja lhe preparat a veure com surt dos kilos de pressecs del meu presseguer i un kilo no arriba de sucre. Dues preguntetes si hi hsgues posat sucre integral tambe queda be i si es aixi shi ha deposar la mateixa quantitat que de sucre normal? Laltra es que ho he posar en una cassola dacer inox suposo que tambe va be no? Moltes gracies!

Ara mateix l\'acabo de fer i a sortit bonissimaaaaaaa !! Moltes gracies per la recepta

Vom la puc fer amb trementina? He he

m\'agrada

Estic preperan la melmelada, ara esta en maceracio.Espero que que surti molt be Gràcies

jo també ho he fet posant els pots a l\'inrevés. m\'ho ha ensenyat una amiga que té un restaurant i que fa melmelada de tot!!!!! Ës tot un món!!!! Petonets!!!!!!

Oh, quin color més bonic aquesta melmelada de préssec! :) I de ben segur, deliciosa! Quina gana que m\'ha vingut! ;) Petons!

Añadir un Comentario: