Com a casa. res!

PASTÍS DE FORMATGE (III)

Ja feia temps que tenia pendent aquesta recepta de pastís de formatge. Quan la vaig veure, a "la cuina de casa", em va cridar l'atenció l'alçada del pastís, que com podeu veure és força alt, 

i va quedar espectacular... tot i que quan es refreda baixa una mica. Va quedar molt, molt bo, d'aquells que saps que repetiràs. Els companys de feina, els poquets que hi ha un mig agost..., també ho han certificat!.

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/PFORM2.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/PFORM3.JPG

 

PASTÍS DE FORMATGE   

 

Ingredients

 

- massa brisa (aquesta vegada no l'he fet jo, la vaig comprar)

- 400 g formatge cremós (tipo fhiladelfhia)

- 5 ous

- 150 g de sucre

- suc de mitja llimona i pell ratlalda

 

 

Separem els rovells de les clares

Batem els rovells amb el sucre fins que tinguem una crema blanquinosa

Afegim el formatge, el suc i la pell de llimona ratllada i batem fins que tots els ingredients estiguin ben integrats.

Muntem les clares a punt de neu (amb un pessic de sal) i les afegim a la barreja anterior, amb espàtula i amb moviments envolvents, és a dir, de baix cap a dalt, per tal que no ens perdi volum, i l'aboquem al motlle, que, prèviament, haurem folrat tot l'interior amb la massa brisa.

 

Enfornem 15 minuts a 190º i ben bé, uns altres 50 minuts a 150º.

(si el motlle no és tant alt, necessitareu menys temps)

 

Deixem refredar i reservem a la nevera

http://comacasa-res.blogspot.es/img/PFORMBOL.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/PFORMFORN.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/PFORMTALL.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/PFORM4.JPG

Si el proveu, ja veureu com no durarà gaires dies... vola!

 

Comentarios

perdoneu que no us hagi dit res... Lena prec nota del bloc, ara mateix entraré. Esfero, com més diàmetre tingui el motlle menys pujarà, aquest el vag fer en un motlle de 18 ( o 15?) per això és molt alt. Salutacions!

hola e fet la teva recepte i amb queda molt bo , pero amb vaixa molt pot ser per que el faig amb un bol de 22cm?

Aquest el faig, segur! Quina pinta! Im-pres-si-o-nant! I com que hi ha tantes coses bones, us afegiré en la llista de blogs preferits del meu blog (lamirandolina.blogspot.com). Gràcies per compartir els vostres secrets culinaris.

Hola Mercè! a la força he de compartir amb els companys, perquè sinó... petó

Que pinta, yo tambien tengo uno pendiente de hacer para este fin de semana muy parecido, pero sin pasta brisa

Teresa, quina sort que tenen els teus companys! Que els alegres els dies de treball feixuc en ple mes d\'agost! ;) T\'ha quedat espectacular!! :) Petons!

Hola Mercedes! veo que aunque haga calor nosotras seguimos en nuestras cocinas! que vaya bien el sábado, vas al Museu de la Xocolata, no? ya explicarás! Eli, ja el repetirem perquè el puguis veure "in person" tot sencer...! petons :)

Jo sóc un d\'aquests pocs companys de feina que encara corren per aquí al mes d\'agost, i puc garantir que aquest pastís de formatge és realment molt i molt bò. (Ah! A les fotos es veu increible! Té una pinta...)

Añadir un Comentario: