Com a casa. res!

PASTÍS DE FIGUES I CREMA

http://comacasa-res.blogspot.es/img/FIGA2.JPG  

 

Feia dies que no tafanejava pel bloc del Carlos Valencia, que fa bones coses... Vaig veure aquesta tarta de figues i crema i aprofitant que ara estem en plena temporada de les figues vaig posar mans a la massa i amb unes bones figues (coll de dama) la vaig fer dissapte que anavem a sopar a casa d'uns amics ens la vam cruspir, acompanyada d'una copeta de cava!.

 

PASTÍS DE FIGUES I CREMA

 

Ingredients

 

- 2 làmines de pasta de full
- Figues fresques ( Coll de Dama)

- Crema pastissera

Crema pastissera


500 ml de llet
150 g de sucre
pell d’una llimona (procurem no agafar la part blanca)
1 canonet de canyella
45g. maizena
4 rovells d’ou

En un cassó posem 400 ml de llet, el sucre, la canyella, la pell de llimona, remenem i deixem al foc fins que arrenqui el bull, apartem del foc. En un bol posem els 100 ml que ens queden de llet, els rovell i la maizena, remenem bé i ho afegim a la llet que ja estarà tèbia, remenant enèrgicament amb beril·les manuals per tal que l’ou no qualli, colem per treure les impureses que pugui tenir i la pell de llimona i el canonet de canyella, tornem al foc, fluix, i anem remenant constantment amb la beril·les manual. Quan tinguem la textura de la crema, més o menys espessa, penseu que un cop freda s'espesseix una m ica més, traiem del foc i deixem refredar, reservem.

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/FIGACREMA.JPG 

 

Muntatge

 

Comencem  posant la primera làmina de pasta de full al motlle (no el punxem)

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/FIGAMOTLLE.JPG http://comacasa-res.blogspot.es/img/FIGAMOTLLE2.JPG 

 

Hi aboquem la crema pastissera

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/FIGAMOTLLE3.JPG 

 

Tallem les figues en làmines d'uns 5mm

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/FIGAFIGUES.JPG 

 

El repartim per sobre la crema pastissera

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/FIGAMOTLLE4.JPG 

 

A l'altra hi fem uns talls sense acabar de fer del tot

La mida de la tapa ha de ser més petita que la de la base.

Jo vaig fer la base amb la boca (part més ampla del motlle) i la tapa la mida de la base del motlle.

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/FIGATAPA.JPG  

 

Col·loquem aquesta làmina per sobre, pintem amb ou batut

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/FIGATAPA2.JPG http://comacasa-res.blogspot.es/img/FIGATAPA1.JPG

 

I tanquem com si fos una empanada

 

Coem amb el forn preescalfat a 180º fins que estigui cuita i daurada.

 

Deixem refredar i guarnim al nostre gust.

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/FIGA1.JPG 

 

Proveu-la !!! Estava molt bona !!!!

 

Comentarios

Que pinta, con lo que a mi me gustan los higos!

Hola estimades companyes!!! estava molt bona, això si, ha d\'agradar la crema i les figues, però Mercè amb qualsevol altra fruita segur que et surt bé i com no, boníssima. gràcies a totes i molts petons!

Teresa, fantastic!! Quina bona pintaaaaa!! Me l\'apunto per fer amb alguna altra fruita que a mi les figues no m\'agraden gens! :p Petons!

Ooooohhhhh, quina xulada de tarta, i que exquisida ha d\'estar. Les nostres més sinceres felicitacions.

I tant que la probaré!!! Té una pinta... Ummmmmm!! Petonets

Añadir un Comentario: