Com a casa. res!

PINYA EN ALMÍVAR

http://comacasa-res.blogspot.es/img/PINYA5.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/PINYA4.JPG

 

Tant si és temporada com si no, podem trobar tot l'any la fruita que vulguem, això sí, com les de temporada no hi ha res!. No he provat mai de fer la pinya en almívar, i per comprovar si el seu resultat es acceptable, he provat de fer-ne. Si veig que val la pena, ara que vindrà la temporada bona en faré algun pot més, ja tindré la pràctica feta.

Ja us explicaré, encara que han de passar un parell de mesos...

La vaig fer com el préssec en almívar.

 

PINYA EN ALMÍVAR

 

Ingredients

 

- una pinya

- sucre

- aigua

- pot de boca ampla i tapa de rosca

 

Primer que res hem de fer bullir el pot per esterilitzar-lo, el reservem.

Traiem els dos extrems i tallem a rodanxes, no gruixudes, d'uns 5mm, i les pelem (també podeu pelar tota la pinya i fer les rodanxes). Amb qualsevol tallapastes que tinguem (sinó amb un ganivet de punta fina) anem traient la part dura del centre de la rodanxa.

http://comacasa-res.blogspot.es/img/PINYA1.JPG 

Posem una sobre l'altra totes les rodanxes, per poder arrodonir-les i que quedin totes més o menys de la mateixa mida.

http://comacasa-res.blogspot.es/img/PINYA2.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/PINYA3.JPG

 

Anem omplint el pot, posem una rodanxa, dos cullerades de sucre, cobrim d'aigua, rodanxa de pinya, sucre ... les anem apretant, així fins que tinguem el pot ple.

Tapem bé i fem bullir en una olla (que tindrem amb aigua i bullint) durant 15 minuts. Deixem refredar i guardem en un lloc fosc.

Per a consumir-lo hem d'esperar uns dos mesos

http://comacasa-res.blogspot.es/img/PINYA6.JPG 

(quan està feta veureu que us queda la pinya a dalt de tot i el líquid a baix, no passa res, al coure la pinya ha perdut volum, i el líquid serà l'almívar)

Comentarios

Moltes gràcies guapes!!! ja us diré si queda bé i si resulta. Mercè, si que es veritat que ara podem trobar la fruita què sigui i quan sigui! a mi m\'agrada molt i en compro tot l\'any. Ostres! recordo que abans, per Nadal era la fruita estrella ! era un gran què poder-ne menjar! els temps canvien.. Un petonàs!!!

Teresa, segur que ha de ser boníssima!! Molt bona idea! Tot i que aquí, tenim pinya ben dolça tot l\'any! :p Petons!

Segur que queda boníssima!!! Com diuen els vermells, has tingut una molt bona idea! Petonets, guapa!!!

Quina boníssima idea, m\'has deixat de pasta de moniato, m\'encanta!!! Quin nivell que té aquest bloc, mare meva!!1 Un petó enorme i moltes gràcies.

Añadir un Comentario: