Com a casa. res!

MELMELADA DE FIGA

http://comacasa-res.blogspot.es/img/MFIGA6.JPG

http://comacasa-res.blogspot.es/img/MFIGA7.JPG

 

Després de menjar-les acabades de collir, preparades amb pastissos i tartes, com a tapa amb una fina tallada de bon pernil salat..., és l'hora de conservar-ne unes quantes per aquest hivern, tot esperant la propera collita...

Aquestes figues són de Sant Climent de Llobregat, de la Juanita, pagesa que ens proveeix de bons productes de la terra.

 

MELMELADA DE FIGA  

 

Ingredients

 

- 1 k de figues

- 1/2 k de sucre ( jo vaig posar 400 g x kg)

- suc d'una llimona

- dos grans d'anís estrellat

- un polsim de clau en pols (una punteta de cullereta de cafè)

 

Preparació, rentem molt bé les figues, les anem descuant i traient la mica de base i les parts lletges, però no les pelem. Les partim pel mig (que sempre pot haver-hi sorpresa...), les pesem i aboquem en una cassola, hi afegim el sucre, el suc de llimona, l'anís estrellat i el polsim de clau d'olor. Deixem macerar, jo les vaig tenir unes dues hores.

Coem a mig foc, quan comenci a bullir, l'abaixem. De tant en tant remenem bé. Passats uns 45 minuts, triturem amb el pimer una mica, tot i que les figues són tobes, queden bastant senceres i cal donar un cop de pimer. Deixem coure uns 15-20 minuts més, fins que tinguem la textura que ens agradi. Omplim els pots (prèviament els haurem bullit), tapem bé i fem bullir uns 15 minuts, que quedin ben coberts d'aigua. (Aquest pas també és pot substituir posant els pots plens boca avall per treure'n l'aire).

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/MFIGA1.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/MFIGA2.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/MFIGA3.JPG

http://comacasa-res.blogspot.es/img/MFIGA4.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/MFIGA5.JPG   

Comentarios

Mmmm, quina bona pinta... tenc un dubte!: l\\\\\\\'anís estrellat s\\\\\\\'ha de deixar dins i triturar també? Gràcies per compartir!

Gràcies Vermells, ja ho sabeu...si les voleu tastar... petó

Un petó a la Juanita, i un altre ben fort per a tu per compartir amb nosaltres les teves melmelades. Un petó.

Maria, omplo el rebost de casa del meus pares, a Isona i on puc aquí BCN...encara que de vegades això de no tenir espai, em frena...aquí necessitaria l\'espai que tinc allà! petó

Qué bona!!! jo no tinc on amagatzemar tants pots de melmelada!! Con ho fas? Petonets

Añadir un Comentario: