Com a casa. res!

TALLER DE PA ARTESÀ A BONSFOCS

http://comacasa-res.blogspot.es/img/PATERESA.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/PATERESA2.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/PATERESA3.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/TERESAPA.JPG 

TALLER DE PA ARTESÀ A BONSFOCS

 

Divendres vaig assistir al Taller de Pa Artesà a BonsFocs, ens ho vam passar molt bé i vam aprendre força, ara ens queda el més difícil, posar-ho a la pràctica! Tot i que ens van donar una mica de massa mare per a poder fer els nostres pans i la massa del pa que vam pastar nosaltres, per acabar de preparar-la a casa i coure’l. La cosa sembla fàcil, però té les seves pautes a seguir i molta paciència, doncs no és vull pa i ja el tinc, sinó que requereix el temps de repòs perquè llevi, els seus amassats, la preparació del forn, que ha d’estar ben calent... és a dir, necessitem saber per quan el volem per començar alimentant la massa mare (que ja necessita 12 h ), fer la massa, els diferents amassats, deixar reposar els dos períodes d’unes dos tres hores, i entremig fer els plecs corresponents, perquè la massa llevi. Es a dir, que s’ha de tenir paciència i no voler córrer.

El resultat és aquest pans tan i tan bons, us poso una foto, que ja ens tenien preparats per poder provar-los un cop acabada la classe, amb un bon formatge de cabra i melmelades. Us he de dir que sol, estava boníssim, amb un gust de pa autèntic! Una passada!

La prova de foc va ser acabar de fer el pa a casa, no va ser tant fàcil com pensava, bé, bé crec que no ho vaig fer, entre amassat i amassat alguna cosa va passar perquè la massa em va perdre volum i ja no el va recuperar, (com va dir-nos la Mònica, si se’ns trenca...que em sembla que és el que em va passar) tot i que va quedar un pa força vistós i això sí, bo! Ens el vam menjar per sopar, estava força bo, i molt cruixent!

L’experiència va ser molt positiva i segur que repetiré en algun dels tallers que organitzen, que n’hi ha uns quants que m’atrauen força.

He de dir que la Mònica i el Joan són encantadors i que ens van acollir d’allò més bé a casa seva. Moltes gràcies a tots dos!

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/TALLERPA5.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/TALLERPA4.JPG

http://comacasa-res.blogspot.es/img/TALLERPA6.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/TALLERPA7.JPG

http://comacasa-res.blogspot.es/img/TERESAPA2.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/TERESAPA3.JPG

(treballant la massa, bé, intentant-ho!)

Comentarios

podeis darme la direccion de bons focs? No la encuentro por ningun sitio ni en internet. Gracias luz

Gràcies a totes! això de fer pa et va picant i engrescan a fer-ne! i està molt més bo. Mercè, si estés més apropet faria una escapadeta ...per veure el dia dels pans! Maria, si entres a BonsFocs veuràs tot el que fan, està molt bé! t\'agradarà. Petons !

Teresa, divendres de la setmana que ve és el yes we bake day! Així que ja sap què et toca fer! ;) Aquests pans tenen una pinta sensacional!!! Que bé poder anar a aquestes classes! Petons!

Que bé, ja podem posar-te cara!!! Uns pans preciosos!

Quina sort!!!! m\'agradaria anar a un taller de fer pa. On és Bonsfocs? Petonets

Quina il·lusió m\'ha fet la teva visita!!! s\'ha d\'anar millorant.. però tot arribarà, i amb mestres com tu segur! m\'ho vaig passar molt bé! Gràcies per visitar-me , eh? petons!

Hola guapa! com ja t\'he dit, el teu pa em sembla perfecte! Crec que per ser el primer inetent, està molt i molt bé. La molla té molt bona pinta, si dius que era cruixent, i els forats que veig, has d\'estar molt orgullosa. El millor del taller, la vostra alegria! Un petonàs

Añadir un Comentario: