Com a casa. res!

PANELLETS

http://comacasa-res.blogspot.es/img/09PANELLETS.JPG  

 

Tot i que ja havia penjat la recepta, la repeteixo, així no cal anar buscant.

Ja fa uns quants anys que els faig amb aquesta recepta i m'agraden molt, al no portar ni patata ni moniato no enfarfeguen tant i se'n poden menjar uns quants més... encara que la meva mare hi posava patata i estaven boníssims!

 

Bona castanyada!!

 

Panellets

Ingredients

-         1/2 k d’ametlla molta

-         300 sucre

-         150 d’aigua

-         2 clares d’ou (ous petits)

-         2 rovells d’ou

-         Pell d’una llimona ratllada (opcional)

-         250 g de pinyons

-         250 d’ametlla picada

-         Cireres, codonyat...

 

En una cassola posem l’aigua i el sucre i coem uns 3 minuts perquè és fongui el sucre i ens quedi un xarop, hi afegim l’ametlla molta i remenem bé fins que tinguem una massa que es desenganxa de les parets (+ o - 2 minuts), traiem del foc i l’aboquem en un bol, quan aquesta massa estigui freda hi afegim les clares d’ou sense batre, amb les mans amassem bé fins que tinguem un massapà ben homogeni. Si els ous són grossos, primer afegiu una clara i barregeu, si veieu que en fa falta més perquè la massa queda molt seca, poseu l'altra. Ha de quedar un massapà consistent, enganxós. Tapem amb paper film (a tocar del massapà) i deixem reposar 2 hores a la nevera (si és més temps no passa res).

Preparem els pinyons i l’ametlla picada en un bol, en un altre els rovells amb unes gotes d'aigua i amb el mateix pinzell remenem. Anem fent boletes amb el massapà i les arrebossem unes amb pinyons i unes altres amb ametlla, amb una meitat de cirera, les farcim amb codonyat...

Veureu que els pinyons i l’ametlla s’enganxen molt bé, això és gràcies a les clares.

Posem paper vegetal a la safata del forn i anem posant els panellets, deixant una mica d’espai entre ells. Els pintem amb el rovell d'ou i enfornem.

 

Tenim el forn preescalfat a 200º, i coem durant 10-15’, segons el forn.

(si no ens queden prou rossets podem encendre un minut el gratinador- però cal mirar continuament... es poden cremar!)

 

BONA CASTANYADA!! http://comacasa-res.blogspot.es/img/PANELLETSBOSSA.JPG

Comentarios

Laura, animat i prova de fer-los, no es gens complicat, i és un dolç que sempre va bé, encara que no sigui castanyada. Segur que triomfes1 salutacions!

Quins panellets més preciosos!!! felicitats a la Laura!!! Petonets

Millors que els de pastisseria, enhorabona cuineres!!

Hola Teresa i Laura, Laura i Teresa, bé avui he pogut gaudir de l\'exiquiseta d\'aquest panellets fets per la Laura i us dono l\'enhorabona a totes dues, una per la recepta i l\'altre per les mans. BONISSIMS ! Jo sóc una mica desastre preparant postres però crec que veien el resultat i sobretoto tastan\'ho m\'animarè a vèure que surt. Ja us explicarè

Añadir un Comentario: