Com a casa. res!

ALL I OLI DE CODONY

http://comacasa-res.blogspot.es/img/ALLIOLI-PRE.JPG 

 

M'ha fet gràcia participar al HEMC 38 amb aquesta recepta de l'all i oli de codony, perquè era i és (encara que no crec que se'n mengi tant) típica de muntanya, on a l’ hivern feia un fred viu que ho gelava tot!, no com ara que t’ofèn un  plat calent...

Per començar el dia, per fer un bon esmorzar, recordo el meu pare, que li agradava molt, fent una bona torrada, a la brasa del foc que no faltava a cap casa, i sucada amb aquest all i oli i regant amb un traguet de bon vi, això era començar bé el dia! . També pot ser un bon acompanyant pel tall del dinar o sopar, principalment de la carn.

Hi ha llocs que posen patata, però la poma li dona un toc dolcet molt bo, a casa el feien d'aquesta manera que us poso.

No sé si s'acostuma a fer en algun altre lloc, jo us parlo dels Pallars, concretament del Jussà, d'Isona, d'on sóc!

Són menges que es van perdent i crec que aquest HEMC servirà per fer una bona recopilació d’aquestes receptes d’arreu del país.

Si el feu ja em direu si us ha agradat.

 hemc #38 - comida de mi pueblo

ALL I OLI DE CODONY

 

Ingredients:

 

-         2 codonys ben madurs

-         ½ poma

-         Dos grans d’all (si us agrada més fort posar-ne més)

-         Una mica de sal

-         ¼ d’oli d’oliva (suau)

 

 

Preparació:

 

Rentem els codonys i la poma, pelem i traiem el cor. Posem en un cassó i cobrim d’aigua, fem bullir uns 20 minuts. Escorrem i deixem refredar.

En el vas del pimer posem els alls tallats, afegim el codony i la poma, i la meitat de l’oli i triturem, anem afegint l’oli a poc a poc perquè vagi lligant.

Per guardar-lo el posem en un pot tapat i reservem a la nevera, ens aguantarà ben bé un mes.

 

Bon profi!

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/ALLIOLI-1.JPG 

 

Comentarios

lEn mi casa ponian pan tostado con moscatel codonys y patata huevo ajos y aceite

Grácies per la recepta, en vaig menjar, fa molts anys, a Bellver de Cerdanta, acompanyant carn de porc, una barreja boníssima !

A Abella de la Conca també l´acostuman a fer. A vegades en lloc de codony i posen tomacat.

A Abella de la Conca també l´acostuman a fer. A vegades en lloc de codony i posen tomacat.

Jo també l´he provat l´all i oli de codony, i per cert a sigut a Isona a La Posa. Es molt bo.

en lloc de la poma queda més agrdable ab una pera d\'hivern, com potser l\'anomenada flor d\'hivern ja que, les peres, son de la mateixa família que els codonys.

en lloc de la poma queda més agrdable ab una pera d\'hivern, com potser l\'anomenada flor d\'hivern ja que, les peres, son de la mateixa família que els codonys.

L\'all i oli de codony s\'ha fet sempre a casa meva també! I som d\'Andorra! gràcies per difondre aquesta recepta sovint poc coneguda! fins aviat!!!

molt bo fet amb poma.....

jo el faig cada any, pero amb una variant, en lloc de poma o faig amb pera, provehu i ja em direu que us sembla, les millors son les peres aquestes d\'hivern, que son bastant grosetes y dures, us quedara molt mes sua al paladar ;-)

Añadir un Comentario: