Com a casa. res!

CREMA DE CARBASSA AMB OU POCHÉ

http://comacasa-res.blogspot.es/img/CARBASSA-OUPOCHE.JPG 

M'agrada molt la crema o puré de carbassa, amb o sense pa fregit ( més bo amb que sense...), però aquest dia vaig provar d'afegir-hi un ou poché, que és més llauger. Primer vaig pensar que potser quedaria massa textura cremosa, però em va agradar molt i molt, el rovell de l'ou li va donar una textura molt agradable i la clara el toc dur de la crema. No se explicar-vos-ho ... però queda molt bé, tant de gust com en boca (com diuen els entesos...).

A veure si us atreviu i ho proveu!

 

CREMA DE CARBASSA AMB OU POCHÉ

 

Ingredients per a la crema

 

- 1 kg de carbassa

- 2 porros

- oli

- sal

- pebre

- rajolí de crema de llet

- cullerada de mantega

Aquests tres últims ingredients són opcionals, si no els posem ens quedarà més com un puré.

 

Ou poché

 

Posem a bullir aigua amb un rajolí de vinagre blanc. Quan bulli hi tirem l'ou, amb compte que no es trenqui el rovell, deixem coure 4 minuts, retirem l'ou, l'escorrem bé i el reservem.

 

Preparació

 

Tallem la carbassa a trossos i la pelem, rentem i tallem a daus més petits. Netegem el porros, fem una creu amb el ganivet a la part més verda i rentem bé sota l'aixeta, i tallem a trossets.

En un a cassola posem una mica d'oli, aboquem la carbassa i el porro remenem i deixem que sofregeixi una mica, donem unes voltes i a continuació hi afegim aigua, fins que cobreixi, salem i dexem bullir fins que la carbassa sigui ben tendra, uns 20 minuts aprox.

Traiem del foc, hi agegim el rajolí de crema de llet i la mantega, i triturem bé amb el pimer, fins que tinguem una crema ben fina, provem el punt de sal i  podem afegir una mica de pebre blanc.

 

Servim la crema ben calenta amb l'ou poché.

 

Bon profit !

 

 

 

Comentarios

Boníssim! Però jo hi he afegit pipes de carbassa i hi lliguen molt! Us ho recomano!

L\'altre dia vaig veure una altra crema amb un ou poché, i té molt bona pinta. Me l\'apunto per la propera!

A mi em va agradar molt, ja em diràs si ho proves. petons

Teresa, quina bona idea posar-hi un ou poché a la crema de carbassa!! M\'ho apunto! :) Petons!

Añadir un Comentario: