Com a casa. res!

FOCACCIA DE FORMATGE

http://comacasa-res.blogspot.es/img/2focaccia.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/3focaccia.jpg   

Aquesta recepta la vaig veure al bloc ciberkuoka, que vaig trobar gràcies al

Planeta de cuines! Em va semblar una bona idea, i aquella mateixa nit, divendres passat, amb un moment vam tenir sopar. En aquell moment no tenia formatge cremós, això que sempre tinc Gorgonzola o algun cremós, però tenia un  bon tall de formatge blau i el vaig posar. Va quedar molt bona, ens la vam cruspir! Però l’he de repetir amb una altre tipus de formatge, cremós ha d’estar requetebona!

 

FOCACCIA DE FORMATGE

 

Ingredients:

 

Per a la massa

 

300 g de farina

120ml d’aigua, aproximadament

½ culleradeta de sal

 

Per al farcit

 

- 400 g (més o menys, segons gust i pressupost...) de formatge, a la recepta

  original era el Stracchino (jo vaig posar  del blau, que sigui cremós)

- una mica d’oli

- sal gruixuda

 

Preparació

 

En un bol posem la farina, la sal i l’aigua, barregem bé (millor amb les mans) i un cop tenim la massa ben fina, fem una bola i la deixem reposar almenys una hora.

Posem farina damunt el marbre i dividim la massa en dos, i amb el corró primer i després amb les mans, l’estirem, ha de quedar una massa ben fina, gairebé transparent.

Estenem una part a la safata o pizzera, hi haurem posat una mica d’oli perquè no s’enganxi, anem repartint el formatge en petites porcions, boletes, amb generositat!

Cobrim amb l’altra massa, que l’haurem estirat també ben fina, i tanquem la focaccia. Amb unes tisores fem petits tallets. Reguem amb oli i uns grans de sal gruixuda (jo me’n vaig descuidar...)

El forn ha d’estar preescalfat, molt calent! (mentre la massa reposava, quan faltava  ¼ d’hora més o menys, el vaig posar en marxa). Enfornem, el temps dependrà del forn, fins que estigui daurada, si veieu que no es torra, podeu posar una  mica el gratinador.

 

Recomanació:  la massa ha de quedar ben fina, a mi em va quedar un pèl massa gruixuda. Amb les presses, que a la cuina no se’n pot tenir... l’hauria d’haver estirat més, és que costa una micona...

 http://comacasa-res.blogspot.es/img/1focaccia.jpg

 Bon profit!

Comentarios

A la foto de dalt sembla xurruscadeta, però no, era ben rosseta, aquesta foto no li fa justícia! si t\'agrada el formatge, prova-la, però com ja dic, el formatge millor ben cremoset! Bon cap de setmana!

Em sembla que se t\'ha xurruscat una mica massa :-( De totes maneres, amb el que m\'agrada el formatge, m\'hi tiro de cap!

jo no havia provat mai de fer-les, pensava que era més complicat, però és fàcil i sobretot agrada molt!i a casa som formatgers! Gemma, ja provaré amb d\'altres farcits, que segur estarà bona. petons:)

Vaig descobrir les focaccies en unes vacances a Itàlia i des de llavors s\'han convertit en un dels meus pastissos salats preferits, fins i tot més que les pizzes! Farcits amb formatge, o tomàquets cherry, o olives, o espinacs, o... mmmm.....

Teresa, qué bona!!! la faré segur!! Petonets

Añadir un Comentario: