Com a casa. res!

PASTÍS DE FORMATGE DE VAINILLA (IV)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/3PASTISFOR3.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/5PASTISFOR.JPG

No se si coneixeu a Jamie Oliver, a mi és un dels cuiners que més m’agrada, sempre dic que un bon regal seria passar un mes al seu costat cuinant!. Aquesta recepta és del seu últim llibre, Escuela de cocina, per aprendre a cuinar en 24 hores, i com el meu fill, sap que m’agrada molt aquest cuiner, me’l va regalar. Per estrenar-lo, i llaminera que soc, les postres d’aquest diumenge van ser aquest pastís.

Com estava a Isona i no tenia gerds, vaig fer-ho amb melmelada de nectarina que havia fet fa dies, que per cert, és molt bona!

En aquest cas  no tenia gerds i vaig fer-ho amb melmelada de nectarina. Ho podeu fer amb qualsevol fruita. En lloc de fer la barreja de galeta i civad a, vaig trobar unes digestive que ja en portaven, molt bones per cert, per tant em vaig saltar el pas de la paella, vaig desfer la mantega i barrejar amb les galetes ( que n’hi vaig posar 250 g)

 PASTÍS DE FORMATGE DE VAINILLA AMB COBERTURA DE GERDS

 

Ingredients

 

150 g de mantega, i una mica més per engreixar el motlle      

200 g de galetes Digestive                                                   

100 g de flocs de civada                                                      

1 beina de vainilla o una culleradeta d’essència                     

600 g de formatge cremós (tipus Philadelphia)                     

150 g de sucre                                                                      

1 llimona

1 taronja

300 ml de nata per muntar (+ 35% MG) 

Cobertura

100 g de sucre llustre

500 g de gerds (o altra fruita)

 

Per fer la base de galeta

Engreixem amb mantega un motlle que desemmotlli bé, d’un 23 cm. Triturem les galetes, si no tenim robot, les posem entre dos papers vegetals o un drap de cotó i amb el corró les aixafem, jo ho vaig fer així i queda molt bé.

En una paella posem la civada perquè es vagi torrant, tallem la mantega a daus i l’afegim, barregem bé , apaguem el foc i hi aboquem les galetes, amassem amb les mans  fins que  quedi una massa homogènia. La repartim pel fons del motlle pressionant amb una cullera o amb la mà per tal que ens quedi compacta, fem un gruix d’un cm aproximadament. Reservem a la nevera perquè agafi cos, durant 1 hora.

Per fer el farcit

Si utilitzem la beina de vainilla, la tallem pel mig, i amb la part del ganivet que no talla rasquem per traure les llavors. En un bol posem el formatge, les llavors de vainilla, o l’essència de vainilla, el sucre, les pells de llimona i taronja ratllades, i el suc de la llimona. Barregem bé (jo ho vaig fer amb batedor elèctric), fins que estigui ben barrejat. En un altre bol muntem la nata ben forta, que s’aixequin pics (però vigileu que es pot tornar mantega...).

Posem la meitat de la nata muntada al preparat de formatge, i amb espàtula, l’anem  integrant, amb moviments suaus perquè no s’abaixi. Acabem d’afegir la resta de la nata, quan ho tenim ben barrejat, aboquem la barreja al motlle, allisem amb una espàtula i reservem a la nevera, com a mínim dues hores. Jo ho vaig fer el dia abans, el vaig tapar amb film i a la nevera.

Per servir el pastís

Passem pel voltant del motlle un ganivet fi, obrim el motlle i desemmotllem, el col·loquem a la safata de servir. Barregem el sucre i els gerd en un bol, ho podem fer amb les mans ( a ell li encanta toquejar...). Aboquem la barreja de fruita i sucre per sobre del pastís, l’allisem i llesta!

 

Jo com tenia la melmelada de nectarina, la vaig posar en un bol, amb una mica d’aigua, la vaig escalfar al microones i hi vaig afegir dues fulles de gelatina que havia hidratat, remeneu perquè es dissolguin i aboquem sobre el pastís, allisem i deixem que caigui una mica pel voltant.

 

 http://comacasa-res.blogspot.es/img/1PASTISFOR.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/2PASTISFORN.JPG

 http://comacasa-res.blogspot.es/img/4PASTISFOR.JPG

Comentarios

No sabia que tenia un restaurant en Amsterdam, que mala pata que estuviera cerrado! seguro que se come bien! Buen fin de semana!

Que pinta más buena, yo intenté ir a uno de los restaurants que tiene en Amsterdam y después de mil aventuras para llegar, al final estaba cerrado por descanso semanal

Gemma, crec recordar que els pastissos de formatge t\'agraden, aquest queda molt bo, i com dius amb la melmelada de nectarina va quedar molt suau i fi. Maria, quina feinada tenim!!! Petons!

Teresa, qué bó!!!! aquest el copio ràpidament!!! Petonets

Caram, quin regal més xulo et va fer el teu fill! I vas triar una recepta fantàstica i molt llaminera per estrenar-lo, je je je.. I amb la melmelada de nectarina casolana, molt millor que amb gerds ;) Passar un mes cuinant al costat del Jamie Oliver ha de ser una experiència inolvidable!

Añadir un Comentario: