Com a casa. res!

PA VICTORIAN MILK BREAD

Estrenem l’any 2010 !!!

 

Després d’uns dies de descans, però no a la cuina, eh?, reprenem la feina amb ganes i il·lusió!

Aquests dies passats, dies de reunió familiar, de compres, de cuinar, menjar i beure, trenquen la rutina diària de casa, treball, casa... amb alguna excepció que es va fent...

Per tant, ara toca anar alimentant el nostre receptari amb cosetes fetes per aquests dies, això sí, sense deixar de cuinar el caldo de Nadal amb la corresponent carn d’olla, el pollastre amb la seva guarnició de prunes, orellanes, pinyons..., els canelons, el xai rostit...

Per començar, l’últim que he fet és aquest pa de llet, molt bo, blanc, esponjós i amb un molt bon gustet!, el típic pa de motlle anglès.

Vaig fer l’amassat a la panificadora i la cocció al forn, tal com posava en la recepta d’aquest pa, que vaig veure al bloc tapastrastapas.

http://comacasa-res.blogspot.es/img/PALLET1.JPG  

PA VICTORIAN MILK BREAD (PA ANGLÈS VICTORIÀ)

 

Ingredients

 

300 ml de llet tèbia (si veiem que n’hi falta n’afegim una mica més)

500 g de farina de força

1 culleradeta de sucre

1 culleradeta i mitja de sal

1 sobre llevat sec per a pa ( o el llevat sec de forner de maizena)

 

Posem a la cubeta de la panificadora la llet (tèbia), el llevat, el sucre, la farina i la sal, per aquest ordre. Activem el programa d’amassat de la panificadora, en el meu cas el programa dura 1 h 50 minuts.

En acabar el programa, traiem la massa de la cubeta, amassem bé per treure l’aire de la massa, és a dir, la desinflem! Donem forma de S i deixem reposar uns 15 minuts, si és més no passa res, haurà pujat més ( jo la vaig tapar i la vaig deixar uns 30’).

Si no hem tret les pales de la cubeta de la panificadora, ho fem, i hi

col·loquem la massa vigilant que aquesta no s’obri, i conservant la forma. Deixem reposar un mínim de 30 minuts més (jo també la vaig  tapar amb un drap). Passat el temps de repòs, pintem la superfície amb ou batut, i enfornem, amb el forn preescalfat a 200º, durant 45 minuts, o fins que veiem que ja està ben daurada (al picar-la ha de sonar a buit).

Deixem refredar una mica i desemmotllem, deixem refredar sobre una reixeta.

http://comacasa-res.blogspot.es/img/PALLET2.JPG 

Comentarios

Em sembla un pa fantàstic, que flonjo i alt us ha sortit. Enhorabona.

Añadir un Comentario: