Com a casa. res!

CROQUETES DE CARN D'OLLA

hemc #40 - platos con sobrasAmb aquesta recepta participo al HEMC 40 d’aquest mes, dedicat amb molt bon encert, a la cuina d’aprofitament. Desprès d’aquests dies de festa, segur que desprès d’un bon tiberi ens van quedant tapers a la nevera amb mil i una rampoina, amb el més bon sentit de la paraula, carn d’olla (del bon brio que hem fet per Nadal) que si una mica de rostit que ja ningú s’acaba... Amb la carn d’olla que em va sobrar, perquè a casa desprès de la sopa de galets és obligació traure-la, ens agrada molt, vaig fer aquestes croquetes. Me’n van sortir un munt! Però van la mar de bé, les tinc congelades i sempre van bé, ja sigui per acabar d’arrodonir un sopà, o perquè no, per ser un bon sopar acompanyades d’una bona amanida. A casa ens agraden no massa calentes, es a dir, les faig una estona abans de menjar-les, els hi trobes més el gust!

 http://comacasa-res.blogspot.es/img/CROQUETES.JPG

CROQUETES DE CARN D’OLLA

 

Ingredients:

 

-         Carn d’olla (pollastres, vedella, porc, gallina, pilota, el que tinguem)

-         També podem posar-hi una mica, poca, de les verdures del  brou (patata, pastanaga...)

-         Ceba

-         Mantega

-         Llet

-         Farina

-         Ou

-         Pa ratllat

-         Nou moscada( millor que la ratllem al moment)

-         Sal (la carn d’olla acostuma a ser dolceta, provem abans de salpebrar)

 

Preparació: 

Triem totes les carns per tal que no ens quedi cap osset, pell, o altra impuresa.

Amb una picadora les triturem, segons la textura més o menys fina que ens agradi.

En una paella posem la mantega a desfer, afegim la ceba ratllada i deixem que es dori, que no es cremi, seguidament afegim dues cullerades de farina i deixem que es torri una mica, a continuació afegim la llet (la quantitat dependrà de la carn que tinguem) i amb un batedor manual remenem, que no ens quedin grumolls. Deixem coure, anirà espessant, és una beixamel espesseta. Afegim la carn picada, remenem perquè s’integri tot molt bé, provem si està bé de sal, i si cal n’afegim. Quan  ja es desenganxa la pasta de la paella, apaguem el foc i l’aboquem en una safata, tapem amb paper film, a toca de la carn, perquè no se’ns faci una crostra al refredar-se. Un cop ja es freda anem fent les croquetes, les enfarinem, passem per ou batut i per últim les arrebossem amb el pa ratllat, i llestes per fregir i menjar o bé per congelar!

 

* quantitats per a la beixamel base:40 g de mantega, 40 g de farina, 350 cl de llet, sal/pebre/nou moscada, al gust.

 

Comentarios

Gracias por todo wivith! ahora nos queda el trabajo de poner en práctica las recetas... que con la crisis, que creo que es más de la que nos dicen..., iran muy bien! Besos desde BCN!

Creo que ya he solucionado el problema. Ya está publicada la receta. >No sé. Quizás perdí el enlace.... Pero ya está arreglado. Pochoncicos.

Hola guapa, Qué bones les teves croquetes!!!! jo també sempre en faig de la carn del caldo, a casa meva no se la menja ningú i en format croqueta... volan!!! Petonets

Hola Mercè, va molt bé tenir sempre croquetes preparades, a més amés una bona manera d\'aprofitar rampoines que van quedant. petó i bon cap de setmana. Surfzone, el que dius que no es poden seguir els comentaris, no se què vols dir, jo els veig tots, entrant com a visitantt, clar! ah! no es per crematr-te o no, els morros o el que tinguis... si no que són més bones i gustoses. Salut!

Teresa, quina casualitat!! Tina la recepta de croquetes de la meva mare a punt per publicar i participar a l\'HEMC!! :) jeje Les nostres un xic diferents. ;) Petons!

Añadir un Comentario: