Com a casa. res!

TARTA DE MUSIC

http://comacasa-res.blogspot.es/img/1MUSIC.JPG http://comacasa-res.blogspot.es/img/2MUSIC.JPG

 

Demà us faig la crònica anual de la festa de Sant Sebastià, a Isona. De postres vaig fer aquesta tarta de fruits secs que, com que feia força fred, va anar de perles! molt bona!

Aquesta tarta de fruits secs la vaig veure al bloc el raconetdelacuina.

TARTA DE MÚSIC

Ingredient per a la base:

180 g de farina

80 g de mantega

1 rovell d’ou

30 g de sucre

Una mica de sal

20cc de suc de llimona

30 cc d’aigua

50 g de xocolata de cobertura

 

Per al farcit:

50 g de mantega

50 g de sucre

1 ou

50 g de farina d’ametlla

10 g de farina

 

Per a la decoració:

A fulles de gelatina

50cc d’aigua

50 g de sucre

Ametlles, avellanes, pinyons, panses, nous...

 

Damunt la taula fem un volcà amb la farina. Al mig col·loquem el rovell d’ou, la sal, l’aigua, el suc de llimona, el sucre i la mantega esmicolada i ben freda. Anem integrant la farina amb la resta d’ingredients fins que tinguem una massa ben integrada. Deixem reposar, tapada, uns 30 minuts a la nevera. Passat aquest temps, l’estirem amb l’ajuda del corró, i millor sobre un paper sulforitzat perquè és una massa que s’enganxa fàcilment, quan ja la tenim a la mida del motlle, girem el paper de manera que la massa ens quedi damunt el motlle, el traiem i fem que ens quedi ben folrat, podem treballar la massa amb els dits perquè ens quedi ben repartida. Tenim el forn preescalfat i coem durant uns 15-20 minuts a 180º.

Traiem del forn, deixem refredar una mica i pintem el fons i els laterals amb la xocolata que prèviament haurem desfet al microones o al bany maria.

 

Farcit

Estovem la mantega (si l’hem deixat a temperatura ambient, la tindrem al punt) i la treballem amb el sucre, afegim l’ou sencer, incorporem les farines i remenem fins a tenir una crema espessa. L’aboquem a la base i tornem a enfornar uns 20-25 minuts (veureu que es va quallant, perd la humitat). Traiem del forn i reservem.

Mentrestant preparem la guarnició: posem l’aigua el sucre a bullir uns 5 minuts, retirem del foc i hi afegim les fulles de gelatina que haurem hidratat i escorregut, remenem bé i pintem la superfície amb aquesta preparació. Anem col·locant tots els fruits secs i les panses i tornem a pintar amb la preparació de la gelatina.

Jo el vaig fer en un motlle de 22 cm, massa gran, en un de 18 quedarà més gruixudeta.

 

Va tenir molt d’èxit! Està molt bona!

Comentarios

Molt bona , com tot el que tu fas . Crec que aquesta caurà prest perquè aqui també fa molt fred. Una besasa

Teresa, molt bé de pintar la base brisa amb xocolata (jo també ho faig), així fa que quedi cruixent i a més sempre hi dóna un toc rebó! ;) Petons!

Si Gemma, els bon propòsits per l\'aire!!!! però per matar el fred que feia va anar molt bé... salutacions!

Un pastís ideal per un dia de fred, que entre els fruits secs, el sucre i la mantega, porta forces calories :) M\'encanta la idea de posar xocolata a la base de brisa, li ha de donar un gustet ben bo.

Añadir un Comentario: