Com a casa. res!

SANT SEBASTIÀ 2010

20 de gener, Sant Sebastià

Com cada any, aquest dissabte 23 de gener (sempre es fa el primer dissabte següent al dia 20) vam fer l’aplec a la Posa per honorar a Sant Sebastià, màrtir, patró d’Isona. Com canten els seus goixos, se li demanava temps enllà, els preservés de les pestes: “Gloriós Sant Sebastià, guardeu-nos de pestilència...”

Com a cosa curiosa, no en sé pas el motiu, però deu anar perquè en aquells temps de penúries, la gana corria...  es donava un panet a cadascú, assegurant que aquell dia a ningú li faltava el pa, doncs com us deia, després de la missa es reparteix un panet beneït per a tothom.

És un dia en què et trobes amb gent que no veus sovint, gent que no vivim a Isona i que aquest dia coincidim, fas petar la xerrada i et poses al dia de la família, les novetats, les bones notícies i no tant bones... es a dir, compartim un bon dia!

Us poso la foto dels panets i algunes de la colla de famílies, que es tradició des dels nostres avantpassats, compartir el dinar al voltant del mateix foc. Tradició és també, compartir les postres (el pastís de músic i unes coques de cabell d’àngel, en el meu cas), un bon cafè, copa i puro (no tothom...).

Acabem la trobada al voltant del foc, fent petar la xerrada i també cantant! i ...

fins l'any que ve!

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/GRUP3.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/GRUP2.JPG

http://comacasa-res.blogspot.es/img/GRUP1.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/PA.JPG  

  

Comentarios

Wivith, no te preocupes, pero como de vez en cuando hay problemas informàticos, pensaba que hubieras tenido problemas para entrar. En el comentario que hice a HEMC40, sale como "dolços de casa", pero el enlace con lareceta es de aquí. Lo dicho, no te preocupes y gracias por tu interés. saludos

Hola: Estoy buscando a ver si, por un error mio, se ha extraviado alguna receta (DE momento no he llegado a ver siqueira el comentario, en el hemc, con el que se hace la participación). A ver si aparece y soluciono esto. No me gustaría que quedase nadie fuera por un fallo mio, la verdad. Pochoncicos.

Añadir un Comentario: