Com a casa. res!

BRAÇ DE GITANO DE XOCOLATA I CREMA DE LLIMONA

http://comacasa-res.blogspot.es/img/1BRAZO.JPG 

Aquest diumenge vam celebrar el 56è aniversari del Jesús amb aquest braç de gitano de xocolata, farcit amb una crema de llimona . Aquesta crema de llimona la vaig veure al bloc de la Mercè, de cuinaperllaminers.

 

BRAÇ DE GITANO XOCOLATA I CREMA DE LLIMONA

 

Ingredients

 

Pa de pessic (de xocolata)

100 g de farina

100 g de sucre

3 ous

Una culleradeta de cacau en pols (Valor)

Ratlladura de pell llimona

 

Crema de llimona

2 llimones

2ous

150 g de sucre

45 g de maizena 

½ l d’aigua

Pell de llimona sencera (sense la part blanca)

 

Xocolata 70% (desfeta al bany maria)

 

Crema de llimona:

Escorrem les llimones i reservem.

En un cassó posem l’aigua i la pell de llimona, fem bullir.

En un bol barregem bé els ous, el sucre i la maizena (amb beril·les manuals), hi afegim l’aigua i el suc de les llimones, barregem bé i tornem al foc, remenem sense parar fins que s’espesseixi (foc baix)

 

Pa de pessic

Batem els rovells d’ou fins que tinguem una mescla ben espumosa i blanquinosa. Anem afegint la farina tamisada i la pell ratllada de llimona, poc a poc. A continuació muntem les clares a punt de neu i les anem incorporant a la barreja anterior.
Posem paper sulforitzat a la safata del forn, hi aboquem la barreja i amb l’espàtula la repartim fent un gruix aproximat de ½ cm. El paper farà que no se’ns enganxi i el podem traure sense problemes en calent.

Amb el forn preescalfat, coem durant 10’ a 180º.

Sobre el marbre estirem un drap de cuina net, hi aboquem amb compte la planxa de pa de pessic, traiem el paper i enrotllem, amb l’ajuda del drap (ha de fer-se en calent, sinó se’ns trencarà), deixem refredar, farcim, enrotllem i guarnim al nostre gust.

 

Bon profit!

Comentarios

Vermells, com vaig dir-vos al vostre bloc felicitats d\'una bona seguidora! Xisca, m\'alegra que et servís la proposta, m\'has d\'explicar com fas el brossat, m\'encanta! Mercè, Gemma, no havia provat la combinació llimona-xocolata, sempre relaciono més taronja-xocolata, maduixes... però lliga força bé! gràcies i petons a totes

Uaua, quina passada, segur que el Jesús va bufar les espelmes molt cofoi amb aquest braç de gitano tan bo!!!! Xocolata i llimona són una combinació genial.

Teresa, quin braç més bonic per celebrar un aniversari!! Et va quedar genial! A mi m\'agrada molt també la combinació xocolata-llimona. I felicitats a l\'homenetjat! Petons!

Avui tenia un problema i ara m\'has donat la solució. Vaig fer una tarta de Brossat i em va sobrar pasta , volia trobar una crema que hi pogués anar i mira per a on ja l\'he trobada . Moltes gràcies Teresa. Una besada ben , però ben forta

Hola, em sembla una boníssima opció per fer una celebració. Havia vist algunes receptes amb la combinació xoco-llimona i no sabia si seria prou bona, però ara que tu ho has provat i dius que és bo, serà el moment de fer-lo. Moltes i moltes gràcies per compartir l\'experiència. Salut.

Añadir un Comentario: