Com a casa. res!

BUNYOLS DE VENT

http://comacasa-res.blogspot.es/img/1BUNYOLS.JPG 

Amb aquesta recepta n'hi van dues, la dels bunyols i la crema pastissera per farcir-ne uns quant, o tots ...!

Si remeneu pel bloc hi trobareu una altra recepta de bunyols, molt semblant a aquesta, en la què en lloc d'aigua es posa llet, la textura queda una mica més consistent, també molt bons.

Aquesta la vaig veure fa dies a la cuina de casa, que la Gemma va preparar a l'escola, amb els seus alumnes, per la jornada de portes obertes!, això si que és un detall! Doncs bé, vaig provar-la perquè sempre ho he  fet amb llet i aquesta es amb aigua, el resultat igual de bo! van volar... els que sigueu cremeros ,  els de crema, més que bons!!! 

 

Ingredients:

· 125ml d’aigua
· 75g de farina
· 60g de mantega
· 3 ous petits
· sal
· anís
· sucre

Preparació:

Posar l’aigua i la mantega en un cassó al foc, amb un pessic de sal. Quan l’aigua bulli i tota la mantega s'hagi fos, afegir d'un sol cop tota la farina tamisada i deixar coure, sense parar de remenar, fins que aquesta massa es separi de les parets del cassó. Fora del foc afegir un ou i remenar fins que quedi homogeni. Així, fins a afegir-hi els tres ous.
Fregir petites porcions de la pasta en oli calent. Quan estiguin cuits, mullar-los amb una mica d'anís i arrebossar-los amb sucre.

Crema pastissera

Ingredients:

· 1/2l de llet
· 4 rovells d’ou
· 100g de sucre
· 40g de maizena
· canyella
· pell de llimona

Preparació:

En un bol posem un  rojolí de la llet freda i la maizena, remenem perquè és desfaci bé.
En un cassó al foc, posem la resta de la llet amb el sucre, la canyella i la pell de llimona. Quan arrenqui el bull, traiem del foc i deixar refredar una mica.
A part, barrejar els rovells amb la maizena i ho afegim la llet ja temperada, barregem bé i colem. Tornem a posar la crema al foc i remenem sense parar. Quan arrenqui a bullir, traiem del foc i l''aboquem en un bol, la tapem, tocar a tocar, amb paper film, per evitar que se'ns formi una capa dura.

 

Omplim una mànega pastissera i anem farcint els bunyols, amb l'ajuda de la mateixa boquilla premem una mica i se'ns farà el forat per omplir-los.

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/2BUNYOLS.JPG 

 

Com mana la tradició, els dimecres i els divendres no poden faltar!!!!

Comentarios

TINC UN DUBTE, JA QUE HE LLEGIT EN ALTRES RECEPTES QUE L´ANIS ES BARREJA AMB ELS INGREDIENTS EN LA MASSA AL PRONCIPI I NO AL FINAL QUAN JA SON FETS. ALGÚ POT ACRARIR-HO. GRÀCIES

Hola Maria Dolors, els ous són sencrs, sense batre\'ls, i d\'u n en un. Primer et semblarà que no es lliga, però ja veuràs que et queda una massa fina i sedosa. Prova\'ls que t\'agradaran! Salutacions!

SÓC ENCARA UNA NEÓFITA AMB TOT AIXÒ DE LA CUINA. HE ESTAT LLEGINT LA RECEPTA DELS BUNYOLS I NO ENTENC SI ELS OUS S\'HAN DE POSAR SENCERS,CLARA I ROVELL O BÉ NOMÉS ELS ROVELLS. ALGÚ EM POT CONTESTAR.MOLTES GRÀCIES

visca les tradicions! M\'encanta la quaresma només pels bunyols... els meus preferits també són els de vent, farcits o sense farcir mateix, je je je..

Qué bons!!! t\'han quedat perfectes!!! Fins dissabte, guapa!!!

Añadir un Comentario: