Com a casa. res!

PASTÍS GUINNESS

http://comacasa-res.blogspot.es/img/01GUINESS.JPG http://comacasa-res.blogspot.es/img/111PASTIS.JPG 

Aquest pastís ha estat tot un èxitàs!!! per celebrar l'aniverssari d'un company de feina, que li'n van caure 50! i és una xifra prou important com per fer-li aquest pastís.

No han quedat ni les engrunes!

 

Tenia molta curiositat per veure'n el resultat, això de la cervesa em tenia una mica mosca... però queda un pa d pessic esponjós, suau i humit, la cobertura , una crema suau i untuosa, i la combinació d'aquestes dues textures un gran plaer. Us animo a que el feu!

 

La recepta és de Food&Cook, que des d'aquí els felicito per totes les propostes compartixen des del seu bloc.

 

 

PASTÍS DE CERVESA NEGRA GUINNESS

 

Ingredients:

 

250 ml cervesa negra Guinness

250 g de mantega

75 g de cacau en pols (vaig fer servir Valor)

400 g de sucre

140 ml de nata (per muntar)

2 ous

1 culleradeta de vainilla líquida

250 g de farina (especial rebosteria)

2’5 culleradetes de bicarbonat  (cullera de cafè)

 

Per a la cobertura

 

300 g de formatge tipus Philadelfia

150 g de sucre llustre

360 ml de nata (per muntar)

 

Preparació

 

En una olla posem la cervesa i l’escalfem, foc baix, no ha de bullir. Quan estigui calenta hi afegim la mantega tallada a daus i remenem perquè es desfaci, un cop desfeta retirem del foc i reservem.

 

En un bol posem els ingredients secs, la farina, el cacau, el sucre i el bicarbonat, i barregem bé fins que tinguem ben lligats tots els ingredients i que té un color uniforme.

 

En un altre bol posem la nata líquida, els ous (sencers) i l vainilla, amb un batedor manual barregem bé. Seguidament hi afegim la barreja de la cervesa i mantega, i barregem fins que estigui tot ben integrat.

Un cop tenim aquesta barreja (líquida) hi anem incorporant la barreja seca, amb la beril·les manuals anem barrejant enèrgicament fins que tinguem una massa uniforme i sense grumolls. Queda una massa bastant líquida, però no us amoïneu, després queda esponjosa i humida (encara no l’he provat però té bona pinta!)

Aboquem aquesta massa en un motlle engreixat i enfarinat, coem a 180º, durant 50 minuts (punxeu per veure si ja està cuit). Forn preescalfat

 

Un cop cuit el traiem del forn i deixem refredar en el motlle, quan estigui fred el passem on vulguem presentar-lo.

 

Preparem la cobertura:

En un  bol barregem el formatge amb el sucre llustre (si teniu batedor elèctric millor, o TH les afortunades !), fins que tinguem una crema suau, després anem afegint la nata (que prèviament haurem muntat) i barregem amb compte fins que estiguis els tres ingredients ben integrats. Ens quedarà una crema lleugerament cremosa que repartirem pel damunt del pastís.

 

Realment, simula un got de cervesa, el pa de pessic negre, com la cervesa negra Guinness, i l’espuma blanca, amb aquesta crema blanca!

 

 http://comacasa-res.blogspot.es/img/11GUINNESS.JPG

http://comacasa-res.blogspot.es/img/1GUINNES.JPG 

 

bon profit!

Comentarios

Gemma, anima\'t! el dels 50 és bon cerveser i va anar com anell al dit! Vrmells, Mercè, l\'hauré d repetir perquè els de casa no el van provar i el reclamen! Gràcies pel vostres comentaris, animem!! petó;)

Teresa, t\'ha quedat genial!! Jo també l\'he fet i també va tenir molt d\'èxit. Tot i que a mi personalment, com no m\'agrada gens la cervesa, el vaig trobar amb massa gust de cervesa. :p Petons!

magnífic aquest pastís, el vam fer l\'any passat, i realment és boníssim!!! Felicitats per aquest regal que li has fet al teu company de feina. Petons.

Cada vegada que el veig, aquest pastís m\'enamora.... no deixaré passar gaire temps abans de fer-lo. T\'ha quedat sensacional, perfecte per celebrar uns 50 anys!!!

Xisca t\'animo a fer-lo, no costa gens i ha agradat moltíssim! jo l\'he de tornar a repetir perquè els de casa me\'l reclamen...!Llegint el teu comentari he recordat el gustet del brossat, del de veritat com el que deus fer tu! bon cap de setmana! petó:)

Quina casualitat!!!! En Toni , el meu company fa els anys i li havia pensat fer aquest pastís, encara que , ho trobava un poc dificil ho volia intentar. En quan el brossat, la veritat és que ho tenc molt bé ja que tinc una amiga que el seu pare té ovelles i cabres i en fa , quan una d\'elles ha parit i té petitons . Així idò , jo li compro a ell. És molt bó.

Añadir un Comentario: