Com a casa. res!

TULIPES AMB CREMA DE CAFÉ I XOCOLATA

http://comacasa-res.blogspot.es/img/01TULIPES.JPG 

Les postres d’aquest diumenge van ser aquestes tulipes, que ens proposava l’altre dia la Gemma, de la cuina de casa, http://lacuinadecasa.blogspot.com  Si us animeu a fer-les, us diré que tenen la seva dificultat, no és tan fàcil com pot semblar, no en fer la massa, que no té complicació, sinó que per donar forma ...vaig suar una mica!!, té la seva dificultat, s’ha de fer en calent, per tant ràpid, i la feina s’acumula... Pel que vaig poder comprovar, em sembla que les vaig coure una mica massa, i llavors es trenquen una mica. En fi, a la propera segur que surten millor! Aquesta vegada les vaig omplir amb la crema de xocolata i cafè, però aquestes tulipes ens donen força joc i podem farcir-les de tot i més!! queden molt bones!

 

Per a les tulipes:

Ingredients:

· 125g de clara d’ou
· 125g de sucre en pols
· 75g de farina
· 60g de mantega
· 100g de xocolata

Preparació:

Barregem el sucre i la farina tamisada, hi afegim la clara d’ou i la mantega fosa i barregem sense esponjar ni blanquejar. Reservem a la nevera per tal que agafi consistència.
Estenem la massa amb una cullera sobre una plata coberta amb paper de forn, formant cercles d’uns 15cm de diàmetre el més fins possibles., ens ajudem amb el cul de la cullera. Coem al forn a 180º fins que agafi color (uns 10 minuts).
Traiem del forn i, ràpidament abans no es refredin, donar la forma de tulipa posant la massa sobre una tassa i prement bé les vores amb les mans. Deixem refredar.

Trossegem els 100 g de xocolata, fonen la xocolata al microones, jo ho vaig fer al bany maria. intem el fons i una mica el lateral de les tulipes, deixem refredari reservem.

Crema de café i xocolata

Ingredients:

· 250ml de cafè
· 300ml de llet
· 75g de xocolata
· 75g de sucre
· 2 rovells d’ou
· 1 cullerada de Maizena
· 1 rajolí de whisky

Preparació:

Barregem els 2 rovells d’ou amb la Maizena i un rajolí de la llet.
En un cassó, escalfem la resta de la llet, el cafè, el whisky, el sucre i la xocolata trossejada. Remenem contínuament fins que la xocolata s’hagi fos del tot.
Quan arrenqui el bull, afegim els rovells i remenem sense parar fins que torni a bullir. Deixem refredar tapada amb un paper film, tocà a tocà, i reservem a la nevera.
Omplim les tulipes al moment de servir.

Comentarios

La pràctica és el tot!!! gràcis Gemma, al final ho vaig fer com dius tu, però crec que les vores estaven massa cuites, i alguna es va escardar. Petons per a totes!

Teresa, t\'han quedat molt bé!!! Les tulipes com tu dius donen molt de joc, jo fa bastant temps les vaig fer com a bol d\'una macedònia... i la galeta així cruixent és boníssima! :) Petons!

Hola guapes!! Com m\'agraden aquestes tulipes made in Gemma, les vostres us han quedat de fàbula. Molts petons i gràcies per compartir la recepta. Salut.

Us han quedat genials!!!! No sé perquè dius que heu tingut problemes.. jo les veig delicioses i perfectes :) L\'única dificultat és que cal anar molt ràpid a fer la forma, abans no es refredin... Jo apago el forn i deixo la safata dins. Les vaig traient d\'una en una i donant la forma... Així les altres es mantenen calentes fins que els toca el torn ;) I són molt versàtils, amb una bola de gelat també queden molt bones!

Añadir un Comentario: