Com a casa. res!

COC RÀPID DE PLÀTAN (invertit)

  http://comacasa-res.blogspot.es/img/3PLATAN.JPG

http://comacasa-res.blogspot.es/img/2PLATAN.JPG

Ja fa temps que volia provar si el coc invertit de plàtan funcionaria, més que res perquè el plàtan cuit és desfà amb facilitat, i el que queda agradable a la vista en els cocs invertits,  és veure el tall de la fruita . Doncs ahir, que la tarda no era com per passejar-te... i sense pensar-m’ho gens, em vaig trobar a la cuina fent aquest coc. Queda molt bé, es manté la rodanxa del plàtan, i que us he de dir del gust, boníssim! A casa ens ha agradat molt, a la feina, que n’he portat una mostra, també! El pa de pessic queda esponjós, humit, amb el gust suau del plàtan i l’amargor, justa, del caramel.

Proveu-lo,  perquè el resultat és excel·lent!

 

Coc ràpid de plàtan (invertit)

 

Ingredients:

 

1 iogurt natural

2 gots de sucre (mesurem amb el recipient del iogurt)

3 de farina                     

3 ous

½ d’oli                             

½ de llet                         

1 sobre llevat (Royal)

Pessic de sal

Canyella

 

Sucre

Cullerada d’aigua

 

Posem al foc una paella amb el sucre i la cullerada d’aigua per fer el caramel, la quantitat és una mica a ull, depèn del motlle,  jo crec que amb 150 g n’hi ha prou per a un  motlle d’uns 24 cm. Quan tinguem el caramel fet el repartim pel fons del motlle i també una mica pel lateral. Deixem refredar. Pelem els plàtans i tallem a rodanxes, aproximadament d’un cm, i les repartim per tota la base del motlle, damunt del caramel. Empolsinem amb canyella.

 

En un bol posem tots els ingredients, el iogurt, sucre, farina (tamisada) llevat, sal, oli, llet i els ous (sencers), barregem bé fins que sigui una barreja ben homogènia. L’aboquem d’ amunt el plàtan.

Coem a 180º durant uns 35 minuts, forn preescalfat. (punxem per comprovar si està cuit).

Deixem refredar  i desemmotllem.

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/1PLATAN.JPG

Comentarios

No se si podré el 19, tengo celebración familiar, el 12 me toca trabajar... igual llamo para ir otro dia... hace tiempo que no pillo ninguno de estos! Buena semana!

és com una tatin , oi? és moooolt original. Molts petons.

Menuda pinta que tiene el bizcocho!!! Me he apuntadado al cursillo del David Lienas del viernes 12 a la 16,00, para que me de tiempo a coger después el tren. y al de Caprabo del día 19, que creo que es a las 18,30, te has apuntado a alguno?

QUé bo!!! no ho he fet mai, ho provaré! Petonets

Sí si , es com el de pinya però amb plàtan... molt bona idea, també l\'he fet amb pressecs i queda molt bo. I si l\'emborratxes amb almívar llavors ja és espectacular. El provaré amb plàtan ;)

Si, si! és com el de pinya de la iaia! (avui era el cumple...) queda molt bo, ja el tornaré a fer perquè el proveu! petó

ooooh, què bo!!! és com el que feia la iaia de pinya, però amb plàtan, no? mmmmmmmm!!

Añadir un Comentario: