Com a casa. res!

PASTÍS DE POMA ENGRUNAT

http://comacasa-res.blogspot.es/img/1ENGRUNAT.JPG 

La primera vegada que vaig veure aquest pastís, el feia la gran cuinera, i a la què jo admiro i molt, Hermana Bernarda, quines mans!

El que he fet, la recepta original de la Montserrat Seguí, la podem veure en diferents blocs amics com la cuina de casa, illetapetita... i és d’aquest últim que he agafat la recepta, doncs la setmana passada vaig veure que l’havien fet i no he pogut estar-me de fer-lo aquets cap de setmana.

Està boníssim! No se perquè no l’he fet abans!!! Segur que repetiré més d’una vegada! Us animo, feu-lo ! teniu l’èxit assegurat!!!

 

 

PASTÍS DE POMA ENGRUNAT

 

Ingredients:

 

300 g de farina

140 g de mantega

125 g de sucre

1 ou

Dos culleradetes de llevat en pols

2 pomes grosses

1/2 culleradeta de vainilla en pols

1 llimona

Pessic de sal

50 g de panses de Corinti

100 g de nous

Sucre llustre per decorar

 

Preparació:

 

En un bol ample posem la farina, el llevat i el pessic de sal, formem un volcà I al mig posem la mantega tova, l’ou sencer, 100 g de sucre (reservem la resta) i la vainilla en pols. Treballem bé, primer amb una forquilla i després acabem d’amassar amb les mans, fins que ens quedi una massa consistent i uniforme.

 

Engreixar i enfarinar (traure’n l’excés) un motlle de 22 cm).

Repartir tres quartes parts per la base del motlle, l’anem prement fins tenir el mateix gruix.

Ratllar la pell de la llimona, procurant només agafar la part groga, perquè la part blanca és amarga.

Ratllar una poma, repartir-la a sobre de la massa, escampar-hi per sobre la meitat del sucre que teníem reservat, la meitat de la ratlladura de llimona, una mica de vainilla en pols, la meitat de les nous trencades, no picades, i totes les panses de Corinti.

Ratllar l’altra poma i fer una altra capa de farcit, igual que l’anterior, però en aquest cas sense panses, ja que a la part de dalt del pastís es ressecarien.

Esmicolar la quarta part de massa restant, fent petits pessics irregulars (engrunes), i posar-los a sobre del farcit, procurant que quedi ben cobert.

Coure el pastís al forn a 200º, durant 40-50 minuts aproximadament. Punxar-lo per comprovar-ne la cocció.

http://comacasa-res.blogspot.es/img/2ENGRUNAT.JPG  

 Bon profit!

 

 

Comentarios

És un pastís a qui tothom agrada, l\'hem fet moltes vegades, però mai l\'hem penjat al bloc, a veure si ens animem! T0ha quedat genial. PEtons.

Ai Teresa, em recordes que tinc una llista infinita de receptes pendents de fer!! I és que em falta temps!! Et va quedar fantàstic! Petons!

Mercè, no m\'estranya que et falti temps! amb la les coses que arribes a fer, no falles cap dia! petó

Jo l\'he fet moltes vegades i sempre, sempre ha estat tot un triomf. Us el recomano, almeny un cop i desprès...

Queda boníssim, oi? Sempre que el faig triomfa, no sobra ni una engruna ;)

Añadir un Comentario: