Com a casa. res!

PA DE CERVESA (Jamie Oliver)

El pa d’aquest cap de setmana va ser aquest pa tret d’aquest llibre La cuina de Jamie Oliver, que ja he comentat en alguna altra ocasió, m’encanta la seva cuina !

 http://comacasa-res.blogspot.es/img/OLIVER.JPG

Després de la feina, gens complicada però si que vol temps, la recompensa d’aquests fabulós pa, compensa! Està molt bo !

 http://comacasa-res.blogspot.es/img/2PA.JPG

PA DE CERVESA (de Jamie Oliver)

 

Ingredients

 

-         500 g de farina de força

-         300 ml de cervesa (bona i a temperatura ambients)

-         11 g de llevat sec (1 sobre i ½), o bé 15 g de llevat premsat fresc)

-         8 g de sal

-         1 cullerada de mel o 8 g de sucre

 

Preparació

 

En un bol ample posem la farina, la cervesa, el llevat, la sal i el sucre. Amb l’ajuda d’una forquilla primer i després amb les mans, barregem i amassem bé amb les mans durant uns 10 minuts. Si se’ns enganxa podem afegir una mica més de farina. Fem una bola, la tapem i deixem reposar fins que dobli el seu volum, evitem les corrents d’aire.

Si tenim alguna màquina per amassar, panificadora o altra, posem tots els ingredients a la cubeta, primer la cervesa i després la resta d’ingredients i posem el programa d’amassar, que ja ens farà el primer llevat. Jo amb la meva panificadora , aquest programa dura una hora i 50 minuts, és llarg però ja tenim la meitat de la feina feta!.

Quan ja tenim aquest primer pas, tant si l’hem fet a mà com amb màquina, hem de treballar la massa per tal que perdi l’aire que hi ha a l’interior, durant 1 minut.

Dividim la massa en sis parts iguals, fem sis boles, i les posem en un motlle, que sigui fàcil de desemmotllar, una al centre i la resta al voltant d’aquesta. Tirem per sobre una  mica de farina, tapem amb un drap i deixem reposar fins que hagi doblat el seu volum. Aproximadament 1 hora i ½. Les boles s’aniran unint entre elles i el pa s’anirà compactant.

Mentre tant haurem encès el forn per tal de tenir-lo ben calent.

Passat el temps de fermentació, i ja tenim que la massa ha doblat el seu volum inicial, enfornem a 220º, durant uns 20-25 minuts ( jo li vaig tenir una mica més). Per saber si el pa ja està cuit, piquem a la base del pa , ha de sonar a buit. Un cop cuit el deixem refredar sobre una reixeta.

No us faci por si quan ja l’heu desemmotllat, veieu que encara li falta una mica per estar cuit, el podeu tornar a posar al forn, sense el motlle i deixar-lo coure una mica més. A mi em va passar, un cop desemmotllat vaig veure que el so que feia no era de buit...li faltava una mica, i res, amb 5 minutets més va estar llest.

A banda de quedar un pa molt vistós per la forma, queda una pa molt bo, molt gustós!

 

 http://comacasa-res.blogspot.es/img/3PA.JPG http://comacasa-res.blogspot.es/img/1PA.jpg

 

Comentarios

El pa fet amb cervesa queda amb un gustet especial! i com dieu, l\'oloreta que et queda del pa acbat de fer... gràcies a totes! petons!

Tiene muy buena pinta!

M\'encanta l\'olor que fa la casa quan es fa pa.. Aquest pa teu té molt bona pinta! Una abraçada!

Jo vaig fer una vegada pa amb cervesa i ens va agradar molt. Vaig a mirar si son les mateixes proporcions que el teu. T\'ha quedat ben maco!!!! Petonets

Hola Gemma! si que n\'estava de bo! aquest el repetiré! una abraçada!

Fer el pa a casa és molt gratificant, a part que queda molt més bo... Ja m\'imagino l\'oloreta que surt del forn mentre es cou...

Añadir un Comentario: