Com a casa. res!

CREMA DE SANT JOSEP

http://comacasa-res.blogspot.es/img/1CREMASANT.JPGhttp://comacasa-res.blogspot.es/img/2CREMASANT.JPG  

Per Sant Josep no pot falta la crema! Perquè no calgui remenar buscant la recepta d’altres anys, us poso la que vaig fer diumenge, que això que el dia de Sant Josep no sigui festa, ens la fa menjar abans d’hora.

De receptes n’hi ha moltes i variades,  la base però, és  llet,  ous, sucre, midó, branca de canyella i pell de llimona.

La revista Cuines d’aquest mes, el Pep Nogué, proposa una Crema Catalana per a intolerants  a la lactosa, que la fa amb llet de civada. Es a dir, que si teniu a casa algú amb aquesta intolerància, no teniu excusa perquè no mengi Crema de Sant Josep!.

La recepta de la Crema Catalana i la Crema de Sant Josep és la mateixa, en algun lloc he llegit que es diferencien perquè, la primera, porta el sucre cremat pel damunt, i la de Sant Josep s’acostumava a guarnir amb clara muntada a punt de neu, tot fent unes boletes, flors o sanefes.

Què n'és de bona la crema!

 

CREMA DE SANT JOSEP

 

Ingredients:

(per a 4 persones)

 

½ l de llet

4 rovells d’ou

100 g de sucre

20 g de maizena

Una branca de canyella

Pell de llimona (sense la part blanca)

 

En un cassó posem la llet, la pell de llimona i la branca de canyella, i fem bullir a foc baix, quan arrenqui el bull , retirem del foc i deixem infusionar uns minuts, perquè la llet agafi el gust de la llimona i la canyella.

En un altre bol barregem els rovells d’ou, el sucre i la maizena, ben barrejat (primer costa una mica, però de seguida s’integren els ingredients i en queda una crema ben homogènia).

Com la llet ja s’haurà refredat una mica, hi afegim la barreja de l’ou, tot remenant amb una espàtula de fusta, colem i tornem a posar a foc baix fins que espesseixi. Omplim les cassoletes i deixem refredar.

Si la volem amb sucre cremat, al moment de servir-la tirem sucre pel damunt i cremem amb una pala o bufador (soplete).

 

 

Comentarios

Arran de la crema del dia de Sant Josep, a casa ens va sorgir un dubte: la crema de Sant Josep és la mateixa que la conegudíssima crema catalana? Deixo aquí el comentari per si algun expert em pot respondre. Gràcies.

Teresa, jo també! Per Sant Josep, crema! I també la vaig fer diumenge... però potser dijous hi torni. :p Boníssima! Petons!

Les tradicions manen, i per Sant Josep, a gairebé totes les cases, toca crema... cremada o per cremar... ja se sap per alló de Joans ... Una abraçada

Tots els Joseps del món estan encantats de dir-se així perquè el seu sant es celebra amb un dels millors postres de l\'any. Petons.

Que bona la crema! Com ja hauràs llegit a l\'article de la revista Cuina, al País Valencià (almenys per la meua comarca) en tenim una, de crema, que li diem «sopada»! ;)

Gemma, les tradicions no s poden perdre! sobretot les culinàries--- Maria, s\'ha de fer al moment de servir-la, sinó fa aigua, anar tirant sucre, una capa fina i cremant, a mi em va costar agafar el truquillo, però va molt bé. petó:)

La crema boníssima!!!! Jo abans tenia una pala per a cremar-la i m\'anava fatal, ara tinc un bufador i tampoc m\'en surto!!! Quina creu! Petonets

M\'encanta seguir les tradicions i per Sant Josep... crema catalana! Jo la faig ben igual, per Sant Josep tinc sempre la família a dinar a casa (dissabte serem 15 persones!) i de postres sempre em toca fer la crema... Bon´ssima!

Añadir un Comentario: