Com a casa. res!

FAVES AMB CARXOFA

De tant en tant una de salada també va bé!

De petita, quan les teníem de collita pròpia, no en menjava...deia que no m’agradaven, segur que ni les provava, ara m’adono del què em vaig perdre! Ara m’encanten!

Fa una mica de mandra pelar-les, però no tinc excusa perquè la pagesa del mercat, la Maria,  ja s’ha modernitzat i té un aparell molt curiós que les pela, així és que te les emportes a casa a punt de cuinar! No hi ha excusa !

http://comacasa-res.blogspot.es/img/2FAVES.JPG  

FAVES AMB CARXOFA

 

Ingredients:

 

-         Faves (1 k per persona aprox. amb baina)

-         5 o 6 carxofes

-         Cebes tendres

-         Alls tendres

-         Cansalada (si us agrada. Dona bon gustet)

-         Botifarra negra ampla

-         Branca de menta fresca

 

Un cop tenim les faves triades i les carxofes netes i tallades a trossets, comencem fent el sofregit. Tallem els alls tendres i la ceba tendra a daus petits, quan ja veiem que agafen el color transparent, daurat, posem la cansalada, donem unes voltes i tot seguit afegim els talls de carxofa, deixem coure uns cinc minuts, anem remenant. A continuació aboquem les faves i la menta,  salem i reguem amb una copa de vi blanc (que sigui bo), tapem i deixem que vagi fent xup, xup. Si veiem que estan molt seques i encara els falta una estona, podem afegir una mica d’aigua. En aquest moment jo les rego també amb mitja copa de vi negre, hi dona un toc i color que m’agrada. Deixem coure fins que trobem que la carxofa i la fava són toves, cinc o deu minuts abans de tancar el foc posem pel damunt la botifarra negra tallada a rodanxes, tornem a tapar i deixem uns minuts més.

http://comacasa-res.blogspot.es/img/1FAVES.JPG 

Comentarios

Moltes gràcies ! si que en són de bones! Mercè, abans que s\'acabi la temporada jo també en congelo unes bossetes... queden molt bé. Ja és primavera!!! petó:)

Déu li’n do! Quina pinta té aquesta botifarreta per enmig de les favetes! Fa estona que no en menge i m’has fet pensar que seria ja hora de comprar-ne una! Deliciós!

Des que venen les faves ja pelades, a mi ja no em fa mandra cuinar faves tendres, je je je... UNa combinació molt bona i en plena època!

Teresa!!! Ostres, no saps com m\'arriben a agradar les faves tendres!!! I com les enyoro! Ep, però aquest any n\'he trobat!! I en vaig comprar forces, les vaig pelar i les tinc al congelador fins que m\'arribi la botifarra negra i la dolça per fer-les. :p M\'anoto la teva recepta per si me\'n queden per fer-ne un altre plat. Petons!

QUé bones!! T\'han quedat espectaculars!! Les fabes ens agraden molt, aquest cap de setmana les faré amb pèssols! Petonets

Boníssimes i amb carxofes no tinc paraules!!!

Aquest és el nostre plat preferit de la primavera, tu l\'has brodat.

Añadir un Comentario: