Com a casa. res!

RAVIOLIS DE GORGONZOLA I NOUS

http://comacasa-res.blogspot.es/img/2RAVIOLIS.JPG 

Del llibre de cuina del Jamie Oliver, "La cocina de Jamie Oliver", he tret la recepta d’aquesta massa de pasta fresca, ben natural: farina i ous!,  i de com anar fent els raviolis. El farcit el vaig fer amb formatge Gorgonzola, que m’agrada molt, i vaig pensar que faria una bona combinació seria amb nous, el toc cruixent d’aquestes va ser un èxit.

Els vaig fer pel dinar de Divendres Sant, i com de segon hi havia bacallà a la llauna, amb quatre o sis raviolis (que ja eren grans) , n’hi va haver prou. Amb les presses no vaig fer la foto del plat amb la salsa... queda pendent per a la propera!

A tots ens van agradar molt! La feinada que tens, perquè no us puc pas dir que els fas en un plis plas..., té la serva recompensa!

 

Amb asquesta recepta participo  a l' HEMC 43, dedicat a les nous !

 hemc #43 - nueces

RAVIOLIS DE GORGONZOLA I NOUS

 

Pasta fresca

 

500 g de farina de força

6 ous

 

Farcit del ravioli

 

250 g formatge Gorgonzola

Nous picades

 

Salsa

 

300 Crema de llet

150 g Formatge Gorgonzola

Nous picades

 

Preparació de la pasta fresca i dels raviolis:

 

En un bol gran posem la farina, fem un espai al centre, volcà, hi posem els ous, amb els dits anem integrant-los amb la farina, quan ja ens costa l’aboquem a la taula i continuem amassant uns cinc minuts, fins que tinguem una massa fina. L’emboliquem amb paper film i deixem reposar a la nevera una hora (si és més temps no passa res).

Un cop ha reposat, dividim la massa en quatre parts, n’ agafem una i la resta la tornem a la nevera.

Si tenim màquina per estirar la pasta, sinó ho fem amb el corró, estirem la pasta per a fer les paques del ravioli, primer la passem al màxim d’oberta, i cada vegada anem tancant l’obertura fins que tinguem el gruix que ens agradi. Si se’ns fa una placa molt llarga, que ens costa de dominar, la podem tallar per la meitat, ens serà més fàcil treballar-la. Quan ja tenim la placa ben prima, amb la taula enfarinada, la tallem pel mig, longitudinalment, en una d’elles anem posant les muntanyetes de la barreja de formatge i nous, que tindrem preparada. Pintem amb aigua tot el voltant i les parts centrals de la pasta i tapem amb l’altra meitat de la placa de pasta, tot pressionant perquè quedin unides. Amb un tallant de pasta o si tenim motlle (jo ho vaig fer amb un tallador per fer patates ondulades... de vedades a la cuina s’han de buscar recursos...), anem fent els raviolis, els empolsinem bé amb farina i anem reservant sobre un paper vegetal (aquest especial de forn)

 

Cocció

 

En una olla posem aigua a bullir amb abundant salt (penseu que a la pasta no n’ hem posat), quan bulli anem tirant els raviolis, millor no posar-ne molts, val més fer-ho en dos cops o dues olles, només cal que bullin uns tres minuts, els escorrem i reservem.

 

Preparem la salsa

 

En una paella posem la crema de llet, el formatge Gorgonzola i les nous picades, fem coure uns cinc minuts per reduir una mica la crema de llet.

 

Presentem:

 

Sis raviolis per ració (en el meu cas eren grandets...), amb dues cullerades de salsa pel damunt.

Per si algú vol més salsa, a la taula portem la salsera i formatge Parmesà, per qui en vulgui.

 

(les quantitats de formatge, nous i salsa dependrà del gustos i també de quants som a menjar-ne!)

 http://comacasa-res.blogspot.es/img/1RAVIOLIS.JPG

 Bon profit!!!

Comentarios

Vermells, animeu-vos que vosaltres en sabeu molt i segur que en sortiu triumfant! Surzonem, com dius tu , es va acabar tot, raviolis i bacallà...quins fartons estem fets! Mercè, es que ben bé amb un bon plat de pasta, n\'hi ha prou! Gràcies a totes! petó

No saps les ganes que tenim de fer pasta fresca a casa, segur que malgrat la feinada es una festa de riures i farina!!! el farcit em sembla espectacular. Salut.

Teresa, que bons aquests raviolis!! I fets a casa són una delícia!!! Això sí, porten feina, eh? ;) Jo, com la Gemma, doble ració de raviolis! :p Petons!

Jo hauria tingut greus problemes... hauria rebentat de pasta i hauria rebentat de bacallà XDDD

Gemma. tens tota la raó, et queda una cuina i tu mateixa... enfarinada! entre la falta d\'experiència i el poc lloc, que sempre en falta...De tant en tant es pot fer! algú va fer l\'intentona de no menjar el bacallà... però també va caure! Petó

Fer pasta fresca a casa és una feinada i queda la cuina plena de farina, però segur que el resultat recompensa de llarg l\'esforç! El farcit de nous i gorgonzola és molt del meu gust! Jo hauria deixat el bacallà i hauria fet doble ració de raviolis, je je je...

Añadir un Comentario: