Com a casa. res!

PA AMB LLAVORS DE ROSELLA

Ja fa dies que no posava cap pa, aquest cap de setmana vaig fer aquest, amb llavors de rosella. La recepta la vaig treure del receptari de la panificadora. Queda un pa molt vistós i molt bo ! Com es gran, encara en queda, però s’aguanta molt bé tapat dins la bossa del pa, i torrat està boníssim!

 http://comacasa-res.blogspot.es/img/4PA.JPG

PA AMB LLAVORS DE  ROSELLA

 

300 ml d’aigua (tèbia)*

540 g de farina (tipus 550)

1 culleradeta de sucre

1 culleradeta de sal

75 g de llavors de roselles

1 culleradeta de mantega

1 polsim de nou moscada

¾ de paquet de llevat sec

1 cullerada de parmesà ratllat

 

 

Anem posant els ingredients a la cubeta de la panificadora seguint l'ordre en que estan posats.

Programem d'acord amb la nostra màquina i el tipus de pa que vulguem fer.

 

Si no tenim panificadora, podem fer la massa a mà, ens costarà una mica més, però és possible!, damunt el marbre o taula fem un volcà amb la farina, al mig anem posant tots  els ingredients i amassem molt bé, durant uns 5 minuts, hem de tenir una massa ** fina i elàstica, fem una bola, la tapem amb un drap i deixem que fermenti durant una hora, ha de doblar el seu volum. Passat aquest temps treballem una mica la massa per tal de  desgasificar-la, posem la massa damunt la taula, l’aplanem i anem aixafant amb les puntes dels dits. Li donem la forma de pa , barra, panets..., i deixem reposar una altra vegada, una altra hora, aproximadament.

Forn preescalfat. Coem a 200º, durant uns 45 minuts, depenent de si hem fet el pa més gran o més petit.

Quan el traiem del forn deixem refredar sobre una reixeta.

Per saber si està cuit amb el puny li donem uns copets al cul, si sona a buit, vol dir que ja el tenim a punt.

 

* Hi ha farines que admeten una mica més d'aigua, si veiem n'hi falta, n'afegim una mica.

 

**un truc per saber si tenim la pasta al punt és: agafem un pessic de pasta, l'anem estirant suaument amb els dits, fent com una membrana fina, si no es forada, serà senyal que tenim la pasta al punt.

 

 

 

 

 

 

Comentarios

Compte amb abusar de la rosella...que es força laxant !!!....bona recepta ! Albert www.lacuinadesempre.cat

Té una pinta deliciosa i segur que boníssim!!

Torrat ha d\'estar per perdre el sentit!

Amb les llavors de rosella queda un tall preciós. M\'imagino que torrat i untat amb mantega i melmelada ha de ser une smorzar delicios.

Añadir un Comentario: