Com a casa. res!

PANADONS

Escrito por comacasa-res 12-04-2010 en General. Comentarios (10)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/1PANADO.JPG 

 

D'aquesta Setmana Santa tenia pendent posar-vos els típics Panadons d'Isona, bé i comarca!. Són una mena d'empanades farcides d'espinacs i panses.

De d''altres anys ja teniu la recepta, però van quedar tant bonics que he pensat que veient-los, us animareu a fer-los, aprofitant que estem en la temporada de l'espinac. 

És una massa molt versàtil i  fàcil de fer, la podem fer servir tant per a salat com per a dolç.

Espero que us animeu!

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/0PANADO.JPG http://comacasa-res.blogspot.es/img/00PANADO.JPG

 

Galetes de llimona

Escrito por comacasa-res 09-04-2010 en General. Comentarios (5)

La recepta d'aquestes galetetes tan bones i digestives és de Cuina per a llaminers, que en saben molt de coses dolces i de fotografia! Les nostres van quedar així de guapes i bones:

 http://comacasa-res.blogspot.es/img/galetesllimona.jpeg

Ingredients

150 g de mantega a temperatura ambient

55 g de sucre de llustre

• 60 ml de suc de llimona (de la varietat Meyer)

• ratlladura de llimona

• 1 cullerada petita d'extracte de vainilla

255 g de farina fluixa tamisada

20 g de farina de blat de moro (Maizena)

 

Barregem la mantega i el sucre de llustre amb les barnilles elèctriques i quan ho tinguem ben lligat, hi afegim el suc de llimona, la ratlladura i l’extracte de vainilla. Seguim barrejant (aquí vaig agafar la llengua de gat, m’era més fàcil). Quan ho tinguem ben incorporat, hi afegim la farina i la Maizena tamisades i ho barregem tot bé. Amb les mans si cal, amassem fins que la massa es desenganxi bé de les parets del bol.

Dividim la massa en dos i en fem barres cilíndriques d’uns 5 cm de diàmetre. Les reservem un mínim de 2 hores a la nevera embolicades amb paper film.

Quan anem a fer les galetes, traiem la massa de la nevera. Tallem rodanxes d’1 cm de gruix i les anem col·locant en una safata de forn amb paper de forn, amb una separació d’uns 5 cm entre elles. Ja veureu que no costa gens tallar els cilindres, la massa s’endureix amb el temps de repòs de la nevera, us quedaran unes galetes perfectes de forma!

Coem les galetes al forn preescalfat a 180ºC uns 15 minuts. Aneu-les vigilant, quan comencin a agafar color, és el moment de treure-les, ja estan fetes.

 Finalment, un cop fredes, les arrebosseu amb el sucre de llustre i ja estan llestes per menjar, queden boníssimes!

RAVIOLIS DE GORGONZOLA I NOUS

Escrito por comacasa-res 08-04-2010 en General. Comentarios (6)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/2RAVIOLIS.JPG 

Del llibre de cuina del Jamie Oliver, "La cocina de Jamie Oliver", he tret la recepta d’aquesta massa de pasta fresca, ben natural: farina i ous!,  i de com anar fent els raviolis. El farcit el vaig fer amb formatge Gorgonzola, que m’agrada molt, i vaig pensar que faria una bona combinació seria amb nous, el toc cruixent d’aquestes va ser un èxit.

Els vaig fer pel dinar de Divendres Sant, i com de segon hi havia bacallà a la llauna, amb quatre o sis raviolis (que ja eren grans) , n’hi va haver prou. Amb les presses no vaig fer la foto del plat amb la salsa... queda pendent per a la propera!

A tots ens van agradar molt! La feinada que tens, perquè no us puc pas dir que els fas en un plis plas..., té la serva recompensa!

 

Amb asquesta recepta participo  a l' HEMC 43, dedicat a les nous !

 hemc #43 - nueces

RAVIOLIS DE GORGONZOLA I NOUS

 

Pasta fresca

 

500 g de farina de força

6 ous

 

Farcit del ravioli

 

250 g formatge Gorgonzola

Nous picades

 

Salsa

 

300 Crema de llet

150 g Formatge Gorgonzola

Nous picades

 

Preparació de la pasta fresca i dels raviolis:

 

En un bol gran posem la farina, fem un espai al centre, volcà, hi posem els ous, amb els dits anem integrant-los amb la farina, quan ja ens costa l’aboquem a la taula i continuem amassant uns cinc minuts, fins que tinguem una massa fina. L’emboliquem amb paper film i deixem reposar a la nevera una hora (si és més temps no passa res).

Un cop ha reposat, dividim la massa en quatre parts, n’ agafem una i la resta la tornem a la nevera.

Si tenim màquina per estirar la pasta, sinó ho fem amb el corró, estirem la pasta per a fer les paques del ravioli, primer la passem al màxim d’oberta, i cada vegada anem tancant l’obertura fins que tinguem el gruix que ens agradi. Si se’ns fa una placa molt llarga, que ens costa de dominar, la podem tallar per la meitat, ens serà més fàcil treballar-la. Quan ja tenim la placa ben prima, amb la taula enfarinada, la tallem pel mig, longitudinalment, en una d’elles anem posant les muntanyetes de la barreja de formatge i nous, que tindrem preparada. Pintem amb aigua tot el voltant i les parts centrals de la pasta i tapem amb l’altra meitat de la placa de pasta, tot pressionant perquè quedin unides. Amb un tallant de pasta o si tenim motlle (jo ho vaig fer amb un tallador per fer patates ondulades... de vedades a la cuina s’han de buscar recursos...), anem fent els raviolis, els empolsinem bé amb farina i anem reservant sobre un paper vegetal (aquest especial de forn)

 

Cocció

 

En una olla posem aigua a bullir amb abundant salt (penseu que a la pasta no n’ hem posat), quan bulli anem tirant els raviolis, millor no posar-ne molts, val més fer-ho en dos cops o dues olles, només cal que bullin uns tres minuts, els escorrem i reservem.

 

Preparem la salsa

 

En una paella posem la crema de llet, el formatge Gorgonzola i les nous picades, fem coure uns cinc minuts per reduir una mica la crema de llet.

 

Presentem:

 

Sis raviolis per ració (en el meu cas eren grandets...), amb dues cullerades de salsa pel damunt.

Per si algú vol més salsa, a la taula portem la salsera i formatge Parmesà, per qui en vulgui.

 

(les quantitats de formatge, nous i salsa dependrà del gustos i també de quants som a menjar-ne!)

 http://comacasa-res.blogspot.es/img/1RAVIOLIS.JPG

 Bon profit!!!

MONA

Escrito por comacasa-res 07-04-2010 en General. Comentarios (7)

http://comacasa-res.blogspot.es/img/1MONA.JPG 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/2MONA.JPG 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/3MONA.JPG 

MONA

 La mona d’aquest any volia que fos diferent a les que ja he fet, i també per allò d’anar provant i experimentant una mica, que, per altra banda, és un risc... perquè et pots quedar, en aquest cas, sense mona!

Per tenyir el pa de pessic vaig utilitzar els colorants de la casa Vanille. És un pac amb tres tubets, blau, groc i vermell. Va molt bé perquè et posa les quantitats, les gotes, que s’han de barrejar amb la massa per tal d'aconseguir el color que volem.

Va quedar una mona força original, tant pel colorit pa de pessic, com per l’alçada ! I molt bona...!

 

PA DE PESSIC

 

Ingredients

 

270 g de farina

270 g de sucre

8 ous

Pell de llimona ratllada

Pessic de sal

 

Farcit:

 

Melmelada de préssec

 

Preparació

 

Separem els rovells de les clares.

Muntem els rovells amb el sucre, fins que doblin el volum (ens quedarà una crema blanquinosa). Afegim la pell de llimona ratllada.

Muntem les clares amb el pessic de sal i barregem de mica en mica, amb compte (amb l’ espàtula, amb moviments de baix cap a dalt) amb la crema dels rovells.

Engreixar i enfarinar el motlle, enformar uns 30 minuts a 180º (punxem per veure si ja és cuit)

En aquest cas, com havia de fer 4 planxes de pa de pessic, cada una d’elles d’un color diferent, vaig dividir la massa en 4 parts de pes igual, i les vaig tenyir amb colorant alimentari.

Vaig coure-les de dos en dos, a 180º, uns 15 minuts.

Els colors no van quedar com jo els volia, perquè com la massa ja és grogosa, costa una mica trobar els punt del color, i si et passes...però va quedar força bé.

Si ho proveu, no us espanteu, quan surten del forn les veus totes del mateix color, però per dins, quan es talla el pastís, trobeu la sorpresa.

 

Muntatge

 

Deixem refredar i desemmotllem, anem posant: planxa de pa de pessic i cobrim amb melmelada i així a totes. Ens quedarà un  pa de pessic alt, que podrem guarnir al nostre gust. En aquest cas vaig fer una cobertura de xocolata (la trobareu als pastís de l’altre dia del 18) i pel voltant porta perles cruixents de xocolata.

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/0MONA.JPG 

 

 

 

 

 

 

FLAM DE XOCOLATA

Escrito por comacasa-res 29-03-2010 en General. Comentarios (6)

 

La recepta és la mateixa que la del flam tradicional. 

Però en aquest cas, l'he adaptat a un flam de xocolata! He substituit 100 g de la quantitat de sucre per 100 g xocolata 70%, i només he posat 25 g de sucre, per tant, queda un flam gens dolç, però molt bo, amb un molt bon gust de xocolata !

Proveu-lo, segur que us agradarà!

 

FLAM DE XOCOLATA

 

Ingredients:

 

-         ½ l de llet

-         100 g de xocolata 70%

-         25 g de sucre

-         4 ous

-         Pell de taronja

-         Branca de canyella

-         sucre i gotes d’aigua pel caramel

 

En una paella o cassó posem sucre amb unes gotes d’aigua i deixem que es faci el caramel. Quan ja tenim el caramel, cobrim el fons dels motlles i reservem.

 

En un cassó fem bullir la llet i el sucre amb la pell de taronja i la branca de canyella. Traiem del foc i deixem que refredi una mica.

En un bol batem els ous, hi afegim la llet i remenem bé perquè s’integri tot.

Ho colem abans d’omplir els motlles.

Coem al forn, al bany maria, fins que hagi quaallat.

Deixem refredar a la nevera.

Es desemmotlla fàcilment, però si veieu que us costa, passeu per tot el voltant amb la punta d'un ganivet fi.