Com a casa. res!

Browni amb nous

Escrito por comacasa-res 29-09-2008 en General. Comentarios (5)

Aquest diumenge ens vam llepar els dits amb aquest Brawni acompanyat amb gelat de vainilla ! Proveu-lo està molt bo. De receptes de Browni n'hi ha moltes, entre la que jo tenia i la d'alguns blogs, (aldesur, afuegolento ...) aquesta queda molt bé, esponjós per dins i amb la capa cruixent per fora.

  

BROWNI AMB NOUS

Ingredients:

160 g de sucre

160 g de mantega

160 g de xocolata de 70% cacau (jo utilitzo Nestlé postre)

160 g d’ou (3 ous mitjans, sense closca, si fan una mica més no passa res)

80 g de farina

Un pessic de sal

100 g de nous + unes quantes meitats senceres

 

Preparació:

 

Tallem la xocolata a trossets,fonem la mantega al microones i hi afegim la xocolata, remem bé perquè es fongui, ha de quedar ben desfeta.Reservem

En un bol posem els ous i el sucre i batem molt bé fins que blanquegin, hi afegim la farina tamisada, la sal i les nous (les enfarinem perquè no baixin al cul del motlle). Amb una espàtula anem barrejant, amb moviments de dalt cap a baix, d’aquesta manera no perdrem el volum de la barreja. Hi afegim la crema de xocolata i barregem igual que abans.

Tindrem un motlle  (aprox. 22x22 cm) engreixat i enfarinat, hi aboquem la barreja, agafem les mitges nous i les col·loquem per sobre.

Coem al forn, que tindrem preescalfat, a 180º uns 35’

 

Deixem refredar i desemmotllem.

 

MELMELADA DE FIGA (amb gingebre i canyella)

Escrito por comacasa-res 19-09-2008 en General. Comentarios (0)

MELMELADA DE FIGA (amb gingebre i canyella)

 

Ingredients:

1 k de figues

400 g de sucre

Suc de mitja llimona

Branca de canyella (opcional)

Gingebre fresc ratllat (una culleradeta) (opcional)

Preparació:

Escaldem els pots de vidre i les tapes, i reservem. Aquesta aigua ens servirà per més tard bullir els pots.

Rentem les figues, traiem la part fosca del cul, si veiem que té la pell molt gruixuda (de part blanca) la pelem una mica (si estan madures l’acostumen a tenir fina). Les pesem i a continuació afegim el sucre, el suc de llimona, la branca de canyella i el gingebre, remenem i deixem que maceri unes dos hores ( si és més no passa res).

Coem a foc moderat durant uns 45 minuts aprox., depenent de la textura que ens agradi, més o menys densa.

Omplim els pots , tapem i els posem a l’olla amb aigua que tindrem bullint, l’aigua ha de cobrir totalment els pots, duran uns 10 minuts.

Hi ha que aquesta operació no la fa, i un cop omplerts el pots el giren boca a vall per tal de treure la mica d’aire que pugui haver-hi.

Jo sempre ho faig bullint-los, m’agrada més perquè em dona més seguretat de fer bé el buit.

Es pot guardar un any com a mínim, bé, s’acaba abans !

 

AMETLLES GARRAPINYADES

Escrito por comacasa-res 17-09-2008 en General. Comentarios (6)

Així les feia la iaia d'Isona!!!!

Les aumetlles (en Isonenc) garrapinyades eren una especialitat de la meva mare, hi tenia la mà trencada. Jo vaig fent pràctiques...

 

 

Ingredients

 

-       una tassa d’ametlles crues

-       una tassa de sucre

-       una tassa d’aigua

 

En una paella de base gran  (també va bé amb cassola de ferro colat) hi posem les ametlles, el sucre i l’aigua. Coem primer a foc viu, anem remenant tota l’estona (amb cullera de fusta), en el moment que l’aigua s’ha evaporat ens queda una altra vegada el sucre i l’ametlla per separat (aquestes queden com enfarinades), no deixem de remenar. És en aquest moment quan comença a caramel·litzar el sucre i a adherir-se a l’ametlla. Abaixem una mica el foc i no parem de remenar (ja costa una mica més), les ametlles comencen a petar... és senyal que estem acabant. Si veiem que el sucre torna a desfer-se per massa escalfor, retirem un moment la paella del foc i seguim remenant, tornem a posar al foc.Haurem acabat quan tot el sucre s’hagi adherit a les ametlles.

Aboquem les ametlles sobre el marbre i les anem separant, sempre n’hi ha que s’enganxen, ho fem amb l’ajuda d’alguna espàtula i cullera.

Les deixem refredar. Les guardem en un pot que tanqui bé.

 

                                                          

BONA TORNADA A TOTHOM !!!

Escrito por comacasa-res 08-09-2008 en General. Comentarios (0)

Aquesta recepta està adaptada a la de la coca invertida de pinya que feia la meva mare, ja fa molts anys que la feia, us parlo d'uns 20 anys, no se pas don la va treure, però va ser una novetat. Jo l'he adaptat una mica i en lloc de pinya vaig posar prunes, que són carnoses i agunaten bé la cocció. El seu aspecte es bo, però mès ho és lo bona que està !. L'he fet aquestes vacances i ha agradat molt.

 

 

 PASTÍS DE PRUNES

 

  

 

Ingredients:

    -         200 g de farina

-         180 g de sucre

-         5 ous

-         5 cullerades d’oli (soperes)

-         Un sobre llevat (royal)

-         Un pessic de sal

-         Una cullerada (de postres) d’essència de vainilla  (opcional)

-         8 o 10 prunes vermelles, depenent de la mida que tingui el motlle.

(que siguin més o menys de la mateixa mida)

 

Preparació del motlle

Fem un caramel amb sucre (uns 200g) amb unes gotes d’aigua. Cobrim amb aquest caramel el fons i una mica els laterals del motlle. Deixem que refredi i fem la massa. Acabem de preparar el motlle, tallem les prunes pel mig, traiem el pinyol i anem col·locant les meitats (la part plana que toqui el caramel) per tot el fons del motlle.

 

Fem la massa

En un bol posem tots els ingredients, la farina tamisada, i amb barilla manual fem que tots els ingredients quedin ben integrats. Aboquem aquesta massa al motlle, procurant que quedin les prunes cobertes.

 

Posem al forn, que tindrem preescalfat, a 180 º uns 35-40 minuts. Passat aquest temps, per veure si ja està cuit, punxem per comprovar-ho. Quan ja està cuit el traiem i deixem refredar

 

MOLT IMPORTANT, s’ha de desemmotllar en fred

 

 

VACANCES !!

Escrito por comacasa-res 06-08-2008 en General. Comentarios (1)

 

TORNAREM AL SETEMBRE !!!

Esperem descansar molt i carregar piles per la tardor i hivern. Però no deixarem de preparar algun que altre postre dolç (que és el què m'agrada!). Ja penjarem les fotos i receptes corresponents.

També aprofito per fer melmedades, ja us ensenyarem la producció.

BON ESTIU A TOTHOM !!