Com a casa. res!

Recepta de la iaia

Escrito por comacasa-res 09-05-2008 en General. Comentarios (2)

COCA AMB XEFLA (us xiflarà!!!)

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/cocaxefla.jpg 

La coca amb xefla és típica d’Isona i comarca, tot i que a cada poble fan la seva versió.  La xefla no és res més que: pebrot vermell i verd, tomata i albergínia, tot talladet a daus petits. A Lleida se’n diu "coca de recapte", la diferència és que, com a d’altres indrets, posen el pebrot i l'albergínia escalivats i tallats a tires senceres.

La coca amb xefla, a banda de ser molt bona, té una gran vistositat, els seu colorit i la flaira que fa quan surt del forn, fa que just arriba a la taula... i desapareix. És una temptació !!! Proveu-la !

 

Ingredients:

Per a la massa:

- farina

- 1 got d’aigua

- ½ got d’oli

- Pessic de sal

- 1 culleradeta de llevat (royal)

Per a la xefla:

- 2 albergínies

- 1 o 2 pebrots verds

- 1 pebrot vermell

- 2tomates madures

- Julivert

- 2 o 3 alls

Opcional: arengada o llonganissa (botifarra crua)

 

En un bol posem l’aigua i l’oli, hi aboquem mig got de farina (tamisada) i amb els dits la desfem bé, que no quedin grumolls, anem afegint farina i quan ja tenim una massa compacta la treballem sobre la taula o marbre, continuant afegint farina fins a tenir una massa fina i elàstica. (la deixem reposar 30 minuts).

 

En un colador posem albergínia tallada i una mica salada perquè deixi anar l’aigua. A banda tallem la tomata, traient les llavors ( no cal pelar-les) i reservem. En un bol hi tallem els pebrots ( ver i vermell).

Tallem ben petit un bon menat de julivert i els alls.

En un bol gran barregem tots els ingredients, l’albergínia escorreguda amb les mans, i amanim amb l’all i el julivert, sal, pebre i un bon raig d’oli d’oliva. Remenem bé. Sobre la xefla es pot posar l’arengada o la llonganissa.

  

Estirem la massa, la posem a la safata del forn (la suquem una mica amb oli) i hi repartim la xefla, un raig d’oli i al forn uns 30 minuts prèviament escalfat. Quan veiem que  la massa està cuita, cruixent, ja podem treure-la i llavors hi tirem un raig d’oli.

Es pot menjat tant calenta-tèbia o freda.

 

Sembla molt complicat, però és fàcil de fer, tot i que si que és una mica entretinguda, però val la pena, proveu-la !

 

Maduixes

Escrito por comacasa-res 29-04-2008 en General. Comentarios (1)

 

Aquesta recepta és de la classe que va fer la Mireia Carbó el passat 21 d’abril. La vaig fer aquest diumenge i va agradar molt, tant la presentació ( que és espectacular) com el gust.

La Mireia fa classes al Club Social Caprabo, la veritat és que estan molt bé, i el resultat de les receptes que fa quan les proves a casa sempre són d’un  èxit assegurat.

Si entreu a la pàgina de Caprabo trobareu tota la informació.

 

Pastís de maduixes i crema de vainilla

 

 http://comacasa-res.blogspot.es/img/pastismaduixa1.jpg http://comacasa-res.blogspot.es/img/pastismaduixa2.jpg

 

Ingredients:

 

-  una base de pa de pessic (*)

 

Per a la crema:

 

-   ½ litre de llet

-   100 g de sucre

-   4 rovell d’ou

-   30 g de maizena

-   1 beina de vainilla

-   250 g (aprox.) de maduixes naturals

-   xocolata negra ( per fondre)

 

Elaboració:

 

Barregem els rovells amb la maizena i una mica de llet.

 

Bullim la resta de llet amb el sucre i la vainilla (obrim la beina, rasquem les llavors i ho posem tot amb la llet)

 

Afegim la llet a la barreja d’ous, ho colem i posem al foc, remenant constantment perquè no s’enganxi, quan hagi espessit la traiem del foc i la posem en un bol perquè es refredi (amb paper film cobrim la crema de manera que la toqui, amb la mà premem suaument- d’aquesta manera evitem que al refredar-se es faci crosta-)

 

Aboquem la crema freda sobre la base del pastís i l’anem cobrint amb les maduixes, que prèviament haurem rentat i tallat en làmines (agafem les maduixes més o menys de la mateixa mida)

 

Podem acabar de guarnir-lo amb xocolata. Desfem al microones xocolata negra, fem una paperina amb paper vegetal i anem tirant per sobre les maduixes cordonets de xocolata.

 

*  a Caprabo venen unes bases (alemanes, no recordo el nom) que tenen una mica de fons, i just és la mida perfecta per aquesta recepta.

PA DE VIENA

Escrito por comacasa-res 25-04-2008 en General. Comentarios (1)

De receptes de pa n’hi ha moltes, aquesta és una adaptació meva d’entre unes quantes que he anat provant. L’aspecte és molt bo, però encara ho és més el gust, està boníssim! A més a més, et deixa tota la casa perfumada, d’aquella olor de pa acabat de fer.

Si teniu la panificadora, proveu de fer-lo, us agradarà.

 

PA DE VIENA

 

http://comacasa-res.blogspot.es/img/paviena.jpghttp://comacasa-res.blogspot.es/img/paviena2.jpg

Ingredients:

 

260 g de llet

1 ou batut

2 culleradetes de sal

50 g de sucre

500 g de farina ( jo la poso de l’especial per a reposteria)

40 g de mantega

20 g de llevat fresc

 

Panificadora:

Programa esponjós, mida II

 

Al recipient de la panificadora posem la llet, l’ou batut, la farina, la sal, el sucre i el llevat fresc esmicolat. La mantega l’anem afegint a trossets mentre es va amassant.

Aula Boqueria. Dijous 17.04.2008

Escrito por comacasa-res 17-04-2008 en General. Comentarios (0)

Avui he assistit a l'aula de la Boqueria,  al taller "La Cuina de Mercat" a càrrec d'Iker Erauzkin. La veritat és que hem passat tres hores divertides, cuinant i menjant. M'ha agradat molt perquè ens hem pogut posar davant mateix de l'Iker per veure'l cuinant. Us poso la web de la Boqueria per si voleu fer un cop d'ull  www.boqueria.inf . Llàstima que aquests tallers els fan al matí, però avui m'hna comentat que igual tornen a provar de fer-los també per les tardes, es veu que en un principi ja ho feien i per poca concurrència van deixar de fer-ho. . Si entreu veureu que fan moltes activitats, està molt bé.

Avui hem fet pitzzes artesanals i quiches; filet de vedella amb foie amb salsa Perigord amb trufa i múrgoles i biscuit de formatge banyat amb caramel de fruites i llavors. Us poso la recepta de la pizza. Jo demà la farè, a veure si em surt tant bona.

 

PIZZA

 

Base

 

250 g de farina

un bon raig d'oli d'oliva

sal

8-10 g de llevat (opcional) si n'hi posem la bse surt més gruixuda, no tant cruixent

100 ml d'aigua

(podem afegir-hi orenga seca)

 

Farcit base de la pizza

 

Tomàquet fregit

Formatge Mozzarela

Parmesà ratllat

Orenga fresca

 

Preparació

 

En un bol barregem mig got d'aigua amb uns 50 g de farina, la sal i l'oli i el llevat ( si n'hi posem), fins que tinguem com un puré o papilla (d'aquesta manera evitarem que a l massa ens quedin gromulls). Anem afegint farina, tanta com admeti la massa, aquesta ha de ser una massa llisa i homogènia. L'estirem amb un curró i la posem a la safata del forn, i pasem a farcir-la: primer el tomàquet per tota la base, tallem la mozzarela i la distribuim per sobre del tomàquet, tallem l'orenga i l'escampem per sobre, i hi anem afegint els ingredients que vulguem. Per sobre ratllem parmesà. (Si hem posat llevat a la massa, abans de farcir-la, la deixem reposar uns 30 minuts).

 

Animeu-vos !!!

 

 

 

 

 

Per la vista... pastanaga!

Escrito por comacasa-res 10-04-2008 en General. Comentarios (0)

Pastís de pastanaga     

Ingredients

+/-  400-500g pastanaga ratllada

200g de sucre (opcional de canya)

200g de farina

100g de mantega

1 sobre llevat (Royal)

4 ous

 

Ratllar la pastanaga i barrejar-la bé amb el sucre, afegir-hi la mantega desfeta (microones), la farina i el llevat (podem tamisar la farina i el llevat amb un colador fi), batem els ous i els afegim a la massa, barrejant molt bé, costa una mica de lligar-la, hem d'aconseguir una massa homogènia.

 

Abocar-ho en un motlle, engreixat i enfarinat o com fem habitualment (també va molt bé folrar el motlle amb paper vegetal i untar-lo amb mantega).

 

+ -  40-50 minuts al forn a 180° (preescalfar el forn). Per saber si està cuit el punxem, si el palet o agulla surt sec, ja el tenim cuit.

Desemmotllar en fred.