Com a casa. res!

COCA DE CABELL D'ÀNGEL

Escrito por comacasa-res 10-04-2008 en General. Comentarios (1)

 

Coca de cabell d'àngel

http://comacasa-res.blogspot.es/img/cocacabell2.jpg  http://comacasa-res.blogspot.es/img/COCACABELL.JPG

Ingredients

  • 1 o 2 làmines de pasta de full
  • 1 pot de cabell d'àngel  ( Mercadona en té, i és bona)
  • pinyons
  • sucre
  • 1 ou

Preparació:

Si la fem sensera necessitarem dues làmines de pasta de full. Si en tenim una el que farem és  omplir de cabell d'àngel només la meitat i per tancar-la doblem la làmina, que si és rodona ens quedarà una mitja lluna. (una empanadilla gran)


Posar a la safata del forn la làmina de pasta de full. Escampar per sobre el cabell d'àngel, deixant un marge d'un dit a tot el voltant, amb l'ajut d'un pinzell pintem aquest marge amb ou batut . Cobrim amb l'altra làmina de pasta de full (o bé doblem la mateixa)i marquem tota la vora amb una forquilla (mullada perquè no s'enganxi), així les dues làmines queden sellades. Amb unes tisores podem fer una talls al voltant, aquests al coure s’obriran una mica  i quedarà un acabat més curiós. Punxar una mica la pasta de full perquè no pugi tant, pintar-la amb la resta d'ou batut, espolsar-la amb sucre i posar els pinyons.

Un cop freda, amb sucre glaç (el posem en un sedàs o colador) podem empolvorar-la

Forn preescalfat

 Coure la coca a 190º fins que sigui daurada, uns 30 minuts.

 

 

Tant si la feu rodona, quadrada o de mitja lluna queda molt ben presentada, i sobretot és molt bona.

Calçots

Escrito por comacasa-res 31-03-2008 en General. Comentarios (1)

 Salsa calçots

 

(per a uns 100 calçots + o -)

 

-         100 g d’ametlles

-         50 g d’avellanes

-         5 nyores

-         6 tomàquets madurs

-         una cabeça d’alls

-         una llesca de pa, torrada i mullada amb vinagre

-         sal

-         oli ½ l o ¾ aproximadament

 

Posem en un bol les ametlles i avellanes pelades.

Escalivem els alls i els tomàquets i reservem.

En un pot posem les nyores, que haurem punxat, amb aigua i deixem que bullin uns minuts, apaguem el foc, tapem i deixem en remull uns 15’.

Pelem els alls i els tomàquets (traiem les llavors), i ho afegim al bol que hi tenim els fruits secs.

Agafem les nyores, les obrim, netegem de llavors i amb una cullereta rasquem la polpa, l’afegim als ingredients que ja tenim en el bol junt amb la llesca de pa (opcional), la sal i si volem una mica de pebre negre molt.

Anem triturant i afegint l’oli, fins tenir la consistència que ens agradi.

 

 

Melmelada de taronja

Escrito por comacasa-res 28-03-2008 en General. Comentarios (5)

Aquesta melmelada queda una mica amargant, si us agrada que amarguegi més, feu bullir menys les pells i poseu-ne més quantitat.

Proveu-la, és molt bona !

Melmelada de taronja

 

Ingredients

1 kg de taronges (ja pelades)

700 g de sucre (si la taronja és dolça amb 600g n'hi ha prou)

1 llimona

1/2 got d’aigua ( 200 ml)

Preparació

Pelem 3-4 taronges i la llimona, procurem no agafar la part blanca (amb un pelador de patates va molt bé). Posem al foc una olla amb aigua  quan bull hi tirem les pells i deixem bullir 5 minuts, les escorrem i repetim la  mateixa operació una altra vegada, per treure l’amargor forta de la pell. Les reservem

Pelem la resta de taronges, traiem al màxim la pell blanca, les pesem (abans de tallar-les), les tallem a trossets amb la cassola a sota per aprofitar el suc que va caient, afegim el sucre, el suc de llimona, les pells tallades a juliana i l’aigua.

Coem a foc mig durant hora i mitja o dues hores aproximadament, en posem una mica en un platet per veure la textura, quan es va refredant veiem si ja és prou espesa, si ja ens agrada apaguem el foc i anem omplint els pots, que prèviament haurem escaldat, els tanquem bé i els fem bullir  (han de quedar coberts d’aigua) uns 10 minuts, vigilant que no es toquin els uns amb els altres perquè no es donin cops, podríen petar-se. Els traiem i deixem refredar.

Els guardem en un lloc fosc.

 

 

Crema catalana

Escrito por comacasa-res 27-03-2008 en General. Comentarios (0)

         Crema de Sant Josep

  http://comacasa-res.blogspot.es/img/crema.jpg http://comacasa-res.blogspot.es/img/crema2.jpg

Ingredients


8 rovells d’ou
300 gr de sucre
1 litre més 2 dl. de llet
40 gr. de midó
1 canó de canyella
1 pell de llimona

Preparació


Poseu al foc 1 l. de llet amb la canyella i la llimona. Traieu-la del foc quan arrenqui a bullir i coleu-la. Bateu els rovells dels ous amb el sucre; defer el midó amb els 2 dl. de llet freda. Barregeu la llet calenta amb els ous, el sucre i el midó i poseu-la al foc. Feu-la coure a foc ben baix, tot remenant-la fins que comenci a espessir-se. Heu d’anar en compte que la crema no arribi a bullir. Poseu-la en una plata fonda, traieu-ne la canyella i la llimona i deixeu-la refredar.

Tot i que Sant Josep ja ha passat, qualsevol diumenge se'n pot menjar un plat !

Coca de vidre pels llaminers

Escrito por comacasa-res 26-03-2008 en General. Comentarios (2)

Una recepta ben fàcil i d'un resultat excel·lent !!! crec que us agradarà. 

Coca de Vidre

 

 

 

Ingredients:

  • 1 massa de pizza fresca
  • oli
  • pinyons
  • sucre
  • anís sec

(si us agrada el gustet d'anís, podeu pintar-la una mica)

Preparació:

Estirar la massa de pizza ben fina, donant-li forma allargada i estreta (per una coca individual d’uns 30x7 cm). Pintar-la generosament amb oli amb l’ajut d’un pinzell. Repartir el sucre i els pinyons per sobre (ha de quedar ben ensucrada). Coure-la al forn a 220º durant 10-15 minuts fins que es dauri (cal vigilar que no es cremi). Treure-la del forn i, immediatament, ruixar-la amb anís, ben generosament. Aquest anís és el que li dóna la textura de vidre.

 

Espero que proveu de fer.la i que us agradi !!